Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Технологии

В Китай въвеждат пълен контрол над гражданите чрез система мигновено лицево распознаване!

Китайските летища въвеждат система за разпознаване на лица, за да се ускорят проверките за сигурност, съобщава агенция Синихуа.

Системата е разработена от специалисти от Института за зелени и интелектуални технологии в Чунцин и Китайската академия на науките.

Спомагателните системи са оборудвани с 557 коридора за одит на сигурността на 62 летища, включително международното летище Шанхай Пудонг (Източен Китай) и международното летище Гуанджоу Байюн (Гуангдонг, Южен Китай).

Системата доказала ефективността и точността си след прилагането й в приблизително 80% от летищата в страната, като годишният капацитет на всяко едно от тях надхвърля 30 милиона пътници.

"Докато проверяваме валидността на документите, системата проверява лицево, което отнема по-малко от секунда, за да сравни лицето на пътника със снимката в личната карта", споделя Ши Ю, ръководител на Центъра за интелектуална сигурност.

Според него институтът разработва технология за разпознаване на лица за автоматична регистрация на летището.

Системата ще позволи на пътниците, без да преминават през процедурата за регистрация, да отидат директно в коридорите за одит на сигурността, където камерите ще снимат лицата им и ще сканират лични им карти или паспорти за проверка на самоличност.

Преди да се осъществи в цялата страна, през май актуализираната система ще бъде използвана на летището в Чанша, административния център на провинция Хунан (Централен Китай), а през юни - на летище "Юлини" в провинция Шанси (Северозападен Китай).

Технологиите за разпознаване на лица също активно се въвеждат в различни сфери на китайския живот.

Тези системи помагат да се намерят изчезнали деца или възрастни хора и да се улесни ежедневието на хората.

Така, че жителите на страната могат с помощта на сканиране на физическите им лица да правят покупки, да извършват плащания или да влизат в охраняеми сгради.

Но, има и един недостатък - китайците са под постоянно наблюдение, а дори често те не го знаят.

Това дава възможност на правителството и полицията да идентифицира извършителите на престъпления, както пешеходците, които пресичат неправилно и дори ходенето по нужда на нерегламентирани затова места, тоест накратко тази система извършва пълен контрол над гражданите.

През миналата година китайските компании са подали 530 патентни заявки за система за видеонаблюдение, докато в САЩ са подадени само 96 заявления.

Заявленията са подадени, както от държавни организации, така и от представители на частния бизнес.

Това отразява подхода на Китай и целта му да стане лидер в развитието на изкуствения интелект.

 

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 58 прегледа
Публикувано на: 2018-04-12 14:13:21
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: В Китай въвеждат пълен контрол над гражданите чрез система мигновено лицево расп
На: 2015-10-08 16:18:34 преди: 2 години / 4 гласа / 14 точки / 0 коментара / 6196 прегледа
В Китай днес бе реализиран първият задграничен превод в юани с помощта на новата национална система за международни плащания на страната-China International Payment System (CIPS). Тя позволява на чуждестранни участници на пазара да извършват плащанията си в юани директно към своите китайски партньори, съобщи Интерфакс. CIPS има за цел да увеличи използването на китайската валута в световната тър ... още
На: 2016-11-14 13:08:12 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 826 прегледа
На гражданите на Обединеното кралство ще им се наложи да плащат за визи, за да пътуват до Европейския съюз от десет паунда (или 11 евро).   Тази инициатива е свързана с желанието на Европа да се предпази от навлизане на потенциално опасни граждани. Очаква се, че новата система, подобна на САЩ, ще включва такса за електронно разрешение за туристическо посещение на една от страните от Европейската ... още
На: 2017-08-11 09:27:56 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 664 прегледа
В Китай жена изпрати своето дете в приют чрез куриерска доставка, поставяйки го в пластмасова кутия. Както отбелязва изданието South China Morning Post, работникът на куриерската служба се обърнал към полицията, за да спаси детето. По данни на вестникът отначало той забелязал, че пакета се движи, а след това чул детски плач. След неговата намеса, младенеца е хоспитализиран и по думите на медици ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X