Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Валя Ахчиева с голямо разкритие за Марешки! Сигурно ще и затворят устата! Четете докато го има!

Лекарства, които са разликата между живота и смъртта за много хора, покривани от НЗОК, не стигат до аптеките а се изнасят из Европа, където се продават в пъти по-скъпо. Някой успява да спечели много пари по веригата и Валя Ахчиева е направила разследване, за да го разкрие.

Посочват се за пример инжекциите Хумира, чиято цена в България е 1600 лева, а в Германия 1878 евро. Това е лекарство за болни от ревматоиден артрит. Само през януари 2017 година има над 100 сигнала от пациенти, които не могат да намерят нужните им лекарства по аптеките. Все още никой не е отговорил на хората.

Някой възползва ли се чрез паралелния износ, как и колко печели от това, прави ли нещо в нарушение и как да се гарантират правата на пациентите? Все въпроси без отговор. Ахчиева показа едно решение от 22.12.2016 на КЗК – номер 1132. То е по производство по преписка за извършване на секторен анализ на пазара на дребно с лекарствени продукти, които напълно или часично се покриват от НЗОК. Анализът обхваща периода от 2010 година до 2015 година. Защо никой не взима предвид решението?

Там са написани фирмите, които правят паралелния износ на скъпи лекарства. Тук става интересното! Виждаме фирма „Трейднет България“, която е на името на Веска Марешка, майка на Веселин Марешки. Тя е представител и на фирмата за лекарства на едро „Фармнет“. В директорския съвет влиза съпругата на Марешки.

Става ясно, че Фармнет доставя инжекциите Хумира на аптека „Марешки“ в Силистра. През 2014 година това е аптеката с най-много получени пари от Касата за този медикамент. През 2012 година, Марешка продава Трейднет на Нина Катченко, която се занимава с реекспорта на лекарствата. Катченко от своя страна упълномощава Марешка да я представлява пред нашите институции. Законите не предвиждат упълномощеното лице да носи отговорност за действията на фирмата.

Да не казваме, че двете фирми са със склад на едно и също място. По закон трябва да имат два отделни входа, но от репортажа разбираме, че вторият склад е някъде вътре в сградата.

Но така или иначе, ако в сградата има два склада на двете фирми, това означава, че едината е вносител на лекарствата („Фармнет“) и оттук тръгват лекарствата за аптеки „Марешки“, но пак оттук тръгват и лекарствата за Европа през износителя „Трейднет България“, посочва Ахчиева.

Открити са и други неуредици, но е по-важно какви са цифрите! От началото на годината Трейднет България извършва паралелен износ за над 5 милиона лева, само за първото тримесечие – към Румъния за над 3 млн., за над 1 млн. и 200 хил. към Германия, над 82 хиляди за Англия и над 0.5 млн. към Чехия. Закупили са лекарства от Фармнет за около 3 милиона.

loading...
Рейтинг: 3.5 звезди | 8 гласа | 28 точки | 1 ком. | 124383 прочита
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2017-06-27 06:40:20 Хaресва ми 13
guest-coment-1918
И все се мисля че това не става без участието на бандитската клика на Боко Тиквата няма чалъм тя да не е налапала дял след като ЦРУ и други бандитски американски служби стоят зад гъза му.
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-06-12 13:28:18 преди: 1 седмица / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 3747 прегледа
Новини: Чудили ли сте се кое е най-охраняваното място в България? Може би вече знаем, че това е Порт Бургас. Или поне от както там стоят интересите на братята Домусчиеви. За това притеснително нещо разбираме от Валя Ахчиева. Питате защо притеснително? Ахчиева имала планове да направи филм за това как на порта се справят с петролната корупция. Оказва се обаче, че не може да снима. Тя се опитала да направ ... още
На: 2016-03-24 14:49:52 преди: 2 години / 6 гласа / 28 точки / 0 коментара / 1509 прегледа
Новини: Лукойл поиска да бъде направена проверка на това откъде Веселин Марешки купува гориво, за да го продава на такива цени по бензиностанциите си. Чрез медиите, единственият производител на готива в България поиска обяснение за произхода на дизела и бензина на Марешки. Марешки вижда в това една конспирация, която цели да отвлече вниманието от проверката на КЗК за картел на горивния пазар. Аз лично об ... още
На: 2016-05-15 19:49:14 преди: 2 години / 5 гласа / 22 точки / 0 коментара / 3584 прегледа
Новини: Даниела Тренчева от "Ничия земя" влезе в затвора, за да се срещне с двама брутални убийци. Единият е Психаря от Разсадника, а другия е Кървавата Валя Психаря влиза в ареста през 2008 година заради бруталното убийство на приятелката си. След като я убил, цели три месеца се грижи за трупа. Всеки го изкарва на терасата на хладничко, да подиша. А през нощите сляга трупа в леглото си и спи с него. Той ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X