Новини Политика Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Видео История Бизнес Технологии Лайфстайл Здраве Клюки Спорт Дискусии Туризъм Култура Забавно Музика Наука Икономика Снимки Конспирации Изкуство Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Новини

Валя Ахчиева с голямо разкритие за Марешки! Сигурно ще и затворят устата! Четете докато го има!

Лекарства, които са разликата между живота и смъртта за много хора, покривани от НЗОК, не стигат до аптеките а се изнасят из Европа, където се продават в пъти по-скъпо. Някой успява да спечели много пари по веригата и Валя Ахчиева е направила разследване, за да го разкрие.

Посочват се за пример инжекциите Хумира, чиято цена в България е 1600 лева, а в Германия 1878 евро. Това е лекарство за болни от ревматоиден артрит. Само през януари 2017 година има над 100 сигнала от пациенти, които не могат да намерят нужните им лекарства по аптеките. Все още никой не е отговорил на хората.

Някой възползва ли се чрез паралелния износ, как и колко печели от това, прави ли нещо в нарушение и как да се гарантират правата на пациентите? Все въпроси без отговор. Ахчиева показа едно решение от 22.12.2016 на КЗК – номер 1132. То е по производство по преписка за извършване на секторен анализ на пазара на дребно с лекарствени продукти, които напълно или часично се покриват от НЗОК. Анализът обхваща периода от 2010 година до 2015 година. Защо никой не взима предвид решението?

Там са написани фирмите, които правят паралелния износ на скъпи лекарства. Тук става интересното! Виждаме фирма „Трейднет България“, която е на името на Веска Марешка, майка на Веселин Марешки. Тя е представител и на фирмата за лекарства на едро „Фармнет“. В директорския съвет влиза съпругата на Марешки.

Става ясно, че Фармнет доставя инжекциите Хумира на аптека „Марешки“ в Силистра. През 2014 година това е аптеката с най-много получени пари от Касата за този медикамент. През 2012 година, Марешка продава Трейднет на Нина Катченко, която се занимава с реекспорта на лекарствата. Катченко от своя страна упълномощава Марешка да я представлява пред нашите институции. Законите не предвиждат упълномощеното лице да носи отговорност за действията на фирмата.

Да не казваме, че двете фирми са със склад на едно и също място. По закон трябва да имат два отделни входа, но от репортажа разбираме, че вторият склад е някъде вътре в сградата.

Но така или иначе, ако в сградата има два склада на двете фирми, това означава, че едината е вносител на лекарствата („Фармнет“) и оттук тръгват лекарствата за аптеки „Марешки“, но пак оттук тръгват и лекарствата за Европа през износителя „Трейднет България“, посочва Ахчиева.

Открити са и други неуредици, но е по-важно какви са цифрите! От началото на годината Трейднет България извършва паралелен износ за над 5 милиона лева, само за първото тримесечие – към Румъния за над 3 млн., за над 1 млн. и 200 хил. към Германия, над 82 хиляди за Англия и над 0.5 млн. към Чехия. Закупили са лекарства от Фармнет за около 3 милиона.

loading...
Рейтинг: 3.7 звезди | 6 гласа | 22 точки | 1 коментара | 69092 прегледа
Публикувано на: 2017-05-19 17:07:53
Във:
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2017-05-21 11:13:45 Хaресва ми 8
guest-coment-1918
И все се мисля че това не става без участието на бандитската клика на Боко Тиквата няма чалъм тя да не е налапала дял след като ЦРУ и други бандитски американски служби стоят зад гъза му.
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Валя Ахчиева с голямо разкритие за Марешки! Сигурно ще и затворят устата! Четете

Ще успее ли Лукойл да затвори устата на Марешки?
преди: 1 година / 5 гласа / 23 точки / 0 коментара / 1163 прегледа
Лукойл поиска да бъде направена проверка на това откъде Веселин Марешки купува гориво, за да го продава на такива цени по бензиностанциите си. Чрез медиите, единственият производител на готива в България поиска обяснение за произхода на дизела и бензина на Марешки. Марешки вижда в това една конспирация, която цели да отвлече вниманието от проверката на КЗК за картел на горивния пазар. Аз лично об ... още

Кръвожадните убийци Психаря и Кървавата Валя скоро може да са на свобода!
преди: 1 година / 3 гласа / 12 точки / 0 коментара / 3047 прегледа
Даниела Тренчева от "Ничия земя" влезе в затвора, за да се срещне с двама брутални убийци. Единият е Психаря от Разсадника, а другия е Кървавата Валя Психаря влиза в ареста през 2008 година заради бруталното убийство на приятелката си. След като я убил, цели три месеца се грижи за трупа. Всеки го изкарва на терасата на хладничко, да подиша. А през нощите сляга трупа в леглото си и спи с него. Той ... още

Борецът за Свята България Марешки се мотае с най-големите бандити на Варна!
преди: 6 месеца / 3 гласа / 11 точки / 0 коментара / 16464 прегледа
Веселин Марешки, който се оприличи на Доналд Тръмп и обяви, че ще е трета сила в парламента, прекарва свободното си време в интересна компания. Да обсъдим хората на снимката. Този с черната фланелка е Петър Борисов Петров – Розата. В момента е във варненския затвор за наркотици, след това е получил нова присъда в съучастие с Янко Лудия. Припомняме, че Розата и Лудия са тези, които криминалн ... още

Царя на излагацията! Марешки направи неочаквано признание за нелепите документи!
преди: 1 месец / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2265 прегледа
 Веселин Марешки направи неочаквано признание в предаването "Тази сутрин" във връзка със скандалните документи, отнасяващи се за нелегитимната същност на партията му "Воля". "Нека да сме точни. Той казва „ако е подписал”. Да отговарям на такива нелепости... Същите тези преди 2 дни ме бяха стреляли, бях построил незаконни постройки. Да, този документ е истински. Щом съм го подписал, зн ... още

Марешки отвръща на удара! Те взривиха аптеката му, той взриви пазара за горива!
преди: 1 година / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 2202 прегледа
Веселим Марешки показа, че една бомба не може да го спре! Той взриви за пореден път цената на горивата чрез неговите бензиностанции! Дизелът във Варна днес започна да се продава на 1.48 лева. Освен това, бизнесменът на няколко пъти заяви, че скоро готви да отвори бензиностанции във всеки един областен град. Представете си да можем да купуваме горива на нормални цени. Който и да е Марешки, с който ... още

За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2017 SpoDeli.eu V 1.0