Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Вътрешна или външна топлоизолация да избера?

Обикновено това е основният въпрос, който занимава всеки от нас, когато реши да постави топлоизолация на жилището си. Това е въпрос, който внимателно трябва да се обмисли, за да има топлоизолирането на жилището наистина ония ефект, който се стремим да постигнем, а именно да отоплим дома си, да спестим от средствата за отопление и т.н.

Изборът на топлоизолация се влияе от това какво жилище искаме да топлоизолираме – ( дали то се използва постоянно или не ), за какви помещения се прави и какво е тяхното предназначение.

Основните видове топлоизолациии, които се поставят са три: външна, вътрешна и вътрешна и външна и е добре преди да се избере една от тях внимателно да се обмислят въпросите, които зададохме по – горе.

Всяка една от трите вида топлоизолация има както своите предимства, така и своите недостатъци.

Топлоизолацията, която в последните години събира най – много суперлативи и е предпочитана от доста потребители е външната изолация на дома. Този тип изолация е подходяща за жилища, които са обитаеми постоянно заради възможността да се използва топлоемността на изолационния материал, като топлинната преграда остава зад стената, което осигурява запазване на постоянна температура на дома. Появата на влага и мухъл също е по – малко вероятна, тъй като външната топлоизолация притежава свойството да приема и отлага голямо количество влага.

Вътрешна топлоизолация – този вид топлоизолация е добър вариант за поставяне при жилища, които не се използват или се използват много рядко. Плюсът на вътрешната топлоизолация е, че може да се поставя по всяко време, не се изисква специално оборудване при поставянето и е на доста по – ниски цени от външната изолация.

Вътрешната и външната топлоизолация няма да ви донесе кой знае какви особени предимства, но пък е въпрос на личен избор и ако имате нужда от двойна изолация можете да се снабдите и с такава.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 883 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2013-12-11 08:43:43 преди: 4 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 712 прегледа
Други: В близките десетилетия топлоизолация се налага успешно в семейните домове и държавни сгради като незаменим начин да топлоизолираме дома си и да повишим топлинния ефективност. По- иначе казано, топлоизолацията ни спестява средства, които иначе бихме дали за за да се отопляваме. Разбира се това е само един от различните положителни действия на топлоизолацията и едва ли ще се наме ... още
На: 2013-12-11 08:51:23 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1011 прегледа
Други: В последните години топлоизолацията се налага усилено в частните жилища и обществените сгради като единственият начин да топлоизолираме дома си и да увеличим енергийната ефективност. По- простичко казано, топлоизолацията ние спестява пари, които иначе бихме дали за отопление. Това е само един от много положителни ефекти на топлоизолацията и едва ли има човек, който е топлоизолирал дома си да не ... още
На: 2013-12-08 15:59:46 преди: 4 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 719 прегледа
Други: В последно време много се говори и пише за това, че е важно да имаме добра топлоизолация в дома си, за да го има и необходимия комфорт. Това може да бъде постигнато с качествена PVC дограма, която освен това ви предпазва от шума и от вредните влияния на влага и мухъл. За да може да се постигне желания ефект, е добре да се направи топлоизолация на цялото жилище и старата и амортизирана дограма ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X