Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Новини

Вчера създадоха най-огромна ромска организация в България! Какво ли ни готвят циганите?

Вчера вечерта се е случило нещо много значително, на което не се обърна достатъчно внимание. То може би ще е от значение за бъдещето на България и на българския етнос. Повече от 100 ромски организации са се събрали и обединили в постоянна ромска конференция.

Те се определят като лидери на циганската общност в цяла България. Настояват да се общува с тях по всички теми, които засягат ромите.

„Изобщо не бих се изненадал, ако тръгнат да правят политически проект. Те много дълго време се ползват като електорален резервоар от всички партии. Надявам се да не се налага да се появява ромска партия“, коментира Харалан Александров, който беше модератор на събитието.

„Няма политически амбиции, това е консолидация на ромското лидерство, тъй като един от много често поставяните въпроси в последните години беше кои са истинските представители на ромската общност и с кого трябва да се разговаря“, каза организаторът на конференцията Николай Кирилов, но обяви и, че са готови да протегнат ръка на правителството.

Интересни гости на събитието бяха избраният от ДПС и бивш депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов, който очаква гласът на ромите да бъде чут. В организацията са се включили и ромски пастори.

„Когато делим лидерство, хората, които са имами и пастори, казват: „Не се занимават с политика“, а всъщност през цялото време правят тази политика“, каза Димитър Георгиев.

loading...
Рейтинг: 2.7 звезди | 3 гласа | 8 точки | 1 ком. | 3269 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-10-25 19:01:21 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 2435 прегледа
Новини: Нещо много съмнително се е случило във Видин. От областната дирекция на МВР съобщиха за нещо ужасно страшно. Полицаи са намерили и иззели цяла арсенал бойно снаряжение от ромската махала в града. За какво им е на циганите това нещо и какво са намислили? Не искам да си представям. Криминалистите вчера са претърсили имот на улица Ружа в квартал Нов път. В дърварника са открили доста оръжия и боепри ... още
На: 2017-07-17 17:28:53 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 15349 прегледа
Новини: Поредният случай на агресия на роми срещу българи е на лице. Този път жертвата е 17 годишно момче. Информацията е от сигнал на очевидци до редакцията на IBT News. Случилото се е станало в Нова Загора. Пострадалото момче е било на разходка с приятелката си. Нападнала го е група от 7-8 цигани. Попитали го колко е часа, после му поискали цигара. Той не пуши и няма как да им даде. Един от циганите го ... още
На: 2016-01-29 16:15:54 преди: 2 години / 3 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1280 прегледа
Новини: Поредната ромска гавра! Роми смачкали от бой този фермер, след като преди това са го ограбвали над сто пъти. Това е Николай Милков от Воднянци. Вчера вечерта той е бил смазан от пасмината роми с колове, предават от БЛИЦ. Само за последните две години от него са пристигнали над сто сигнала за кражба на животни в полицията. По нито един от тези сигнали не е работено. Дузини крави са изчезнали, какт ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X