Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Политика

Венецуела е поразена от световната грешка

На 2 ноември 2017 г. Президентът на Боливарска Република Венецуела Николас Мадуро обяви, че правителството няма възможност за изплаща своя дълг.

Какво е известно?

Факт е, през 2016 г. брутният вътрешен продукт на Венецуела намалява и инфлацията е повече от 250%. Днес държавата е с разрастваща катастрофална криза със съответните последици.

Какво обществеността не знае?

Неизвестното е наличието във Венецуела на местната проява на разпространената в света грешка в паричната система. Същината на допусканата грешка във Венецуела е, че валутата на страната (боливарът) се прилага без официална защита срещу нейната главна слабост. Грешката е водещият причинител за венецуелската стопанска криза. Ако не бе налична грешката в паричната система, Венецуела нямаше да има сегашния дълг.

Защо създадената ситуация е с глобално значение?

Опасността за дефолт на Венецуела засяга всяка държава, защото се увеличава вероятността и всяка друга държава да не може да си плаща задълженията. Все още другите правителства временно отлагат подобен проблем чрез взимане на нови заеми. Този подход е с ограничен ефект и с възможни завишени бъдещи щети.
Ставащото във Венецуела е повод да се обърне най-сериозно внимание на истината, че светът е с масово разпространена грешка в паричната система. Същата принася на хората много болезнени страдания.

За държавата съществуват две възможности:
1. Запазване на грешката в паричната система. Тогава е с нарастващи щети.
2. Прилагане на подобрената парична система. При новите условия е с подсигурен социален просперитет.

Сега Венецуела е поразена от световната грешка.
За Венецуела и за всяка друга държава спасението от актуалните злини е осъществимо с въвеждането на подобрената парична система.

Иван Митев – икономист

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 коментара | 722 прегледа
Публикувано на: 2017-11-05 07:30:25
Във:
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2017-11-05 14:10:34 Хaресва ми 1
guest-coment-2357
А каква е тая грешка???
Защо не пишеш!!!
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Венецуела е поразена от световната грешка
На: 2017-08-28 14:38:06 преди: 6 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 296 прегледа
Както счита аналитика Даниел Шоу, така наречените “умни” санкции на президента на САЩ Доналд Тръмп по отношение на Венецуела са наложени в интерес на програми на Вашингтон по “смяна на режим” и “реколонизация” на тази латиноамериканска държава. Шоу твърди, че Америка използва във Венецуела пропагандна кампания за продвижване на изборите и демокрацията, за да на ... още
На: 2016-08-05 09:31:05 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 456 прегледа
Неизвестно лице е извършило покушение в затвор Алайон, град Маракай, намиращ се на запад от Каракас във Венецуела съобщи БТА. По време на традиционно за затвора сбиване между затворници, неизвестен е подхвърлил две бомби, които са убили на място седем души, а други близо 50 са били ранени. Затворите във Венецуела са пословични с беззаконието, което цари в тях. Поради ширещата се престъпност мест ... още
На: 2016-05-16 08:48:12 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 751 прегледа
"Принципният" гръцки премиер, Алексис Ципрас, се оказа, че не е толкова принципен. Премиерът, заедно с Николас Мадуро, президента на Венецуела успели да се забъркат в сексуалните интриги, които играел посланика на Венецуела в Гърция. Гръцките медии обаче гръмнаха с подробности за жалката история, в която е бил замесен и техния любимец. През 2013 година, когато Ципрас е бил лидер на опозицията уми ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X