Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Политика

Венецуела е поразена от световната грешка

На 2 ноември 2017 г. Президентът на Боливарска Република Венецуела Николас Мадуро обяви, че правителството няма възможност за изплаща своя дълг.

Какво е известно?

Факт е, през 2016 г. брутният вътрешен продукт на Венецуела намалява и инфлацията е повече от 250%. Днес държавата е с разрастваща катастрофална криза със съответните последици.

Какво обществеността не знае?

Неизвестното е наличието във Венецуела на местната проява на разпространената в света грешка в паричната система. Същината на допусканата грешка във Венецуела е, че валутата на страната (боливарът) се прилага без официална защита срещу нейната главна слабост. Грешката е водещият причинител за венецуелската стопанска криза. Ако не бе налична грешката в паричната система, Венецуела нямаше да има сегашния дълг.

Защо създадената ситуация е с глобално значение?

Опасността за дефолт на Венецуела засяга всяка държава, защото се увеличава вероятността и всяка друга държава да не може да си плаща задълженията. Все още другите правителства временно отлагат подобен проблем чрез взимане на нови заеми. Този подход е с ограничен ефект и с възможни завишени бъдещи щети.
Ставащото във Венецуела е повод да се обърне най-сериозно внимание на истината, че светът е с масово разпространена грешка в паричната система. Същата принася на хората много болезнени страдания.

За държавата съществуват две възможности:
1. Запазване на грешката в паричната система. Тогава е с нарастващи щети.
2. Прилагане на подобрената парична система. При новите условия е с подсигурен социален просперитет.

Сега Венецуела е поразена от световната грешка.
За Венецуела и за всяка друга държава спасението от актуалните злини е осъществимо с въвеждането на подобрената парична система.

Иван Митев – икономист

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2017-11-05 14:10:34 Хaресва ми 1
guest-coment-2357
А каква е тая грешка???
Защо не пишеш!!!
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-08-28 14:38:06 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 303 прегледа
Новини: Както счита аналитика Даниел Шоу, така наречените “умни” санкции на президента на САЩ Доналд Тръмп по отношение на Венецуела са наложени в интерес на програми на Вашингтон по “смяна на режим” и “реколонизация” на тази латиноамериканска държава. Шоу твърди, че Америка използва във Венецуела пропагандна кампания за продвижване на изборите и демокрацията, за да на ... още
На: 2016-08-05 09:31:05 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 463 прегледа
Новини: Неизвестно лице е извършило покушение в затвор Алайон, град Маракай, намиращ се на запад от Каракас във Венецуела съобщи БТА. По време на традиционно за затвора сбиване между затворници, неизвестен е подхвърлил две бомби, които са убили на място седем души, а други близо 50 са били ранени. Затворите във Венецуела са пословични с беззаконието, което цари в тях. Поради ширещата се престъпност мест ... още
На: 2016-05-16 08:48:12 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 753 прегледа
Новини: "Принципният" гръцки премиер, Алексис Ципрас, се оказа, че не е толкова принципен. Премиерът, заедно с Николас Мадуро, президента на Венецуела успели да се забъркат в сексуалните интриги, които играел посланика на Венецуела в Гърция. Гръцките медии обаче гръмнаха с подробности за жалката история, в която е бил замесен и техния любимец. През 2013 година, когато Ципрас е бил лидер на опозицията уми ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X