Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Новини

Венецуела потопена в хаос! Майдан по латиноамерикански! ВИДЕО!

Властите на Венецуела вече две седмици не могат да потушат масовите безредици, които не стихват в различни региони на страната. Президентът Николас Мадуро разпореди на армията да излезе по улиците на градовте, за да предотврати мащабните протести.

Против режима възстанаха не само либералните партии, но и комунистите, а възможност за диалог почти не остана. Правителството се готви да потуши протестите на опозицията с армия.

Но, тази операция има своя риск, защото военните могат да проявят собственна политическа воля и да превземат властта. 

Тласък за ръста на протестната активност от края на месец март даде решението на Върховния съд на Венецуела съгласно, който Парламентът трябва да бъде лишен от законодателна власт и неговите решения да се приемат за недействителни.

Формална причина за раздора става отказът на парламентаристите да признаят недействително избран депутат от щата Амасонас през декември 2015 година поради подозрения за фалшифи вотове.

Това решение предизвика негативна реакция не само във венецуелската опозиция, но и на международната политическа сцена.

Постоянния съвет от Организацията на САЩ прие резолюция, в която се говори за сериозни нарушения на конституционния ред във Венецуела.

Властите на Аржентина, Бразилия, Чили, Коста-Рика, Гватемала, Хондурас, Мексико, Парагвай, Перу, Уругвай и Колумбия призоваха Каракас да назначи вътрешни избори за разрешение на политическата криза.

Обеспокоенност относно действията на Каракас изрази също върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад ал-Хюсейн.

Генералния прокурор на Венецуела Луис Ортега също осъди ограничените пълномощия на парламента, назовавайки това стъпка подронваща конституционните порядки.

В резултат на това Върховния съд на Венецуела го отзова от поста му и взе свое решение да върне законодателната власт на "националния ансамбъл". Това не се хареса на опозицията и протестите не спрират.

За ситуацията в страната, оказавайки се на границата на революция вижте повече в прикачения материал на RT.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 691 прегледа
Публикувано на: 2017-04-21 12:40:19
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Венецуела потопена в хаос! Майдан по латиноамерикански! ВИДЕО!
На: 2017-08-28 14:38:06 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 296 прегледа
Както счита аналитика Даниел Шоу, така наречените “умни” санкции на президента на САЩ Доналд Тръмп по отношение на Венецуела са наложени в интерес на програми на Вашингтон по “смяна на режим” и “реколонизация” на тази латиноамериканска държава. Шоу твърди, че Америка използва във Венецуела пропагандна кампания за продвижване на изборите и демокрацията, за да на ... още
На: 2016-08-05 09:31:05 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 456 прегледа
Неизвестно лице е извършило покушение в затвор Алайон, град Маракай, намиращ се на запад от Каракас във Венецуела съобщи БТА. По време на традиционно за затвора сбиване между затворници, неизвестен е подхвърлил две бомби, които са убили на място седем души, а други близо 50 са били ранени. Затворите във Венецуела са пословични с беззаконието, което цари в тях. Поради ширещата се престъпност мест ... още
На: 2016-10-17 07:09:43 преди: 1 година / 5 гласа / 11 точки / 0 коментара / 10369 прегледа
Във Венецуела маркетинга на ТВ канала Desnudando La Noticia направо може да убие някои мъж, след като му докара инфаркт. В този ТВ канал се работи малко по-различно и новините се представят по нестандартен начин от това, което сме свикнали да виждаме в ефир. Във Венецуела новините се предлагат на зрителите от чисто гола водеща! Да правилно прочетохте - чисто гола. В интерес на истината, дамит ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0