Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Други

Видове смесители за баня

Смесителите са технически елемент, благодарение на който имаме възможност да регулираме температурата на течащата вода, която използваме. Те представляват устройства, пряко свързани чрез гъвкави ( меки ) връзки с водопроводната мрежа, в които се “ смесва “ топлата и студена вода, за да се оттече водна струя с предпочитан от потребителя интензитет и температура. Смесителните батерии заместват успешно традиционните инструменти за пускане на вода, и са задължителен завършващ елемент за умивалника, ваната и душ системата в банята. Монтирането им представлява задължителен завършващ етап на съвременното обзавеждане, а липсата им не позволява извършване на характерните за помещението процедури.

Като основен водопроводен детайл в банята, модерните смесители за баня се изработват от висококачествен неръждаем метал. Най-често използваните материали са месингова сплав или керамика с хромирано покритие, въпреки че се срещат различни варианти със завършек в сребрист, златист или меден цвят, с матирана или глазирана текстура. Те са най-устойчиви към механични повреди, както и към най- вредните за смесителите вътрешни натрупвания на котлен камък и други замърсявания. Смесителните батерии се откриват в няколко разновидности, подходящи за разнообразните нужди на клиентите.

Видове смесители

Конструкцията и дизайнът на различните смесители за баня определя и начина им на функциониране. “ Смесването “ и степента на налягането на водата могат да се контролират механично, чрез ръкохватка и бутон, или с помощта на сензорна фотоклетка, широко използвана при модерните батерии.

• Двувентилни смесители

Те наподобяват традиционните батерии за пускане на вода, масово използвани преди години. Двете ръкохватки отговарят поотделно за топлата и студена вода, и изискват малко повече време при настройване, но вероятно доверието в традициите ги прави любими на огромен брой потребители. Моделът се предлага в отделни разновидности, предназначени за кухня и за баня.

• Едновентилен смесител Смесителят с една ръкохватка ( вентил )регулиране и насочване на водната струя много бързо и лесно, само с помощта на леко дръпване на дръжката нагоре, или чрез страничното й придвижване. Връзката му с водопроводната система не винаги е достатъчно стабилна, но с изключение на този проблем, едноръкохватните смесители за баня са най-предпочитани както за дома, така и за редица обществени заведения.

• Термостатни смесители

Устройства, изработени по специална технология, с вграден регулатор – термостат. Той светкавично реагира на всяко изменение във водната температура и, благодарение на функциите му, корпусът на смесителя никога не се нагорещява. Настройките за температурата и мощността на водата се извършват чрез специална ръкохватка или бутон, разположени от двете срещуположни страни на устройството, или по електронен път, директно от основния панел за управление. Термостатните смесители за баня са най-добрият избор за душ система и вана, спестяват висок процент вода и електроенергия, и се срещат в различни модели.

• Сензорни смесители

На пръв поглед, батериите с вградена фотоклетка приличат на стандартните едновентилни смесители, но за стартирането им не е необходим пряк контакт. Достатъчно е поставянето на ръцете на едно ниво със специалния сензор, за пускане на водна струя с предварително зададена температура и мощност. По-голяма част от тези смесителни батерии предлагат множество настройки и спестяват значителен процент от електроенергията и консумацията на вода.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 185 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-12-23 21:17:13 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1184 прегледа
Други: Дизайн Малко вероятно е клиент с вкус към ултрамодерни мебели да украси банята си с шкафове във викториански стил. Ако купувачът се стреми да постигне желан стил, дизайнът на шкафовете трябва да съвпада или допълва цялостния стил на дизайн на дома. Например един купувач с вкус арт деко не бива да отхвърля арт деко шкафовете за баня. Купуване на шкафове за баня от eBay Потребителят започва търсе ... още
На: 2017-03-09 13:08:19 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 854 прегледа
Свят: Перфект Мебел ООД е предприятие с опит и ангажираност в производството и продажбата на мебели с различно предназначение; за дома, офиса, хотела или ресторанта. Благодарение на дългогодишната си работа с клиенти и мотивация непрекъснато да се интересуват от новостите в бранша и нуждите на потребителите, фирмата откри своя нов магазин в центъра на град София кв. Стрелбище, ул.Мидия и ул.Йордан Йовко ... още
На: 2017-12-30 14:24:41 преди: 11 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 194 прегледа
Новини: Туристически автобус с пътници се е запалил в движение на пътя Карлово - Павел баня, при местността Стражата. Шофьорът е реагирал мигновено и пътниците, около 30, са били изведени навреме от автобуса. Инцидентът е станал около 13.30 часа. И в момента пасажерите са на пътя и чакат да бъдат извозени с друг автобус, който ще дойде от Павел баня. Пожарникарите са пристигнали на място, когато половин ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X