Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Военния съюз поиска оставката на Захарива за гафа с македонския език! ДА ГИ ПОДКРЕПИМ! СПОДЕЛЯЙ!

Военният съюз е много разочарован от нещо, което се случи в България преди няколко дни, направено от един министър. За това те изпратиха писмо до медиите, Народното събрание, президента Радев и премиера Борисов.

В него искат оставката на Екатерина Захариева, настоящ външен министър. Причината за това е огромният гаф, която тя направи скоро, като в свое интервю призна съществуването на македонския език. Искам само да припомня на госпожа Захариева, че България като държава може да признае съществуването на Македонска държава, никой не го оспорва, но НЯМА КАК ПРИЗНАЕ ЕТНОС И ЕЗИК!

Вижте и писмото на военните:

Нов скандал разтърси нашето стресирано от несекващи политически противоборства общество. Поводът този път бе недопустимото, крайно некомпетентно, откровено глупаво и в разрез с историческата истина телевизионно изявление на външния министър и вицепремиер Екатерина Захариева, което граничи с национално предателство.

Според смехотворните прозрения на шефката на дипломатическото ни ведомство, след като България е признала държавата Македония това означавало, че сме признали и т. нар. македонски език.

Нещо повече, според нея никой не оспорвал идентичността на гражданите в западната ни съседка! Коя идентичност? Измислената македонска, или истинската – българската?

За ограмотяване на злополучната ни министърка ще напомним, че официалното признаване на държавата край Вардара, съвсем не означава легитимиране на несъществуващата „македонска“ нация и език, който не е нищо друго освен диалект на българския – въпреки яростните напъни на разни набедени езиковеди- сърбомани и техния слугинаж в Скопие през десетилетията. Това отдавна е доказано от сериозната, непреднамерена лингвистична наука! Или както сполучливо се изрази преди време директорът на Института по българистика и славистика в Залцбург проф. Ото Кронщайдер: „Македонският език е български, написан на сръбска пишеща машина“...

Скудоумните импровизации на Захариева напомнят антибългарската политика на Коминтерна от тридесетте години на миналия век, развил идиотската теза, че „за да спрат войните на Балканите трябва да се създаде македонска нация“. Резултат от тази политика, възприета от режима на Иосип Броз Тито и неговата зловеща тайна полиция УДБА, са дивашките репресии и физическото ликвидиране на повече от 150 хиляди българи, дори цели семейства заедно с децата, само защото не са пожелали да се откажат от родовия си корен. Голяма част от тленните им останки са разхвърляни в Преспанското и Охридското езеро и по склоновете на планината Галичица край Тешево...

Неграмотните съждения на доморасли политически недоразумения, назначени на министерски постове по незнайно какви безпринципни критерии, са гавра със светлата памет на българските мъченици! С паметта на десетките хиляди български воини и поборници за освобождението на Македония, чиито кости лежат в тази многострадална българска земя, обругавани от новите удбаши, управлявали в Скопие от края на Втората световна война до ден днешен. Безумните изявления на нашия външен министър не са просто грешка, която странно се опитват да омаловажат някои представители на Обединените патриоти, а тежък и непростим политически гаф, който ще има сериозни последици в двустранните ни отношения – разбира се, в ущърб на истината и на българските интереси. Той налива вода в мелницата на онези, които завладени от параноичен македонизъм, превърнаха дебългаризирането на Македония в истински геноцид срещу нашите сънародници, за които се оказа, че няма място в новата конституция на Скопие след 1991 година.

Те наливат вода в мелницата на професионалните фалшификатори и клептомани от т. нар. Скопска академия на науките, която бълва поток от фалшификати и краде безогледно българската история. А това е продукт и на импотентната, безгръбначна и продажна политика на всички наши правителства след 1989 година спрямо неспирнитe издевателства на управляващите край Вардара.

Неясно защо правителството на Бойко Борисов не оповестява съдържанието на Договора за добросъседство, който прибързано се кани да подпише със Скопие на 2-ри август т. г. Или обществото ни отново ще бъде поставено пред свършен факт, пред документ, който не отчита историческата истина и националната ни памет и не решава въпросите, свързани с интересите и достойнството на българската държава. Нещо напълно вероятно след като при неговото изготвяне ще участва човек с разбиранията и капацитета на Екатерина Захариева.

Ето защо Военният съюз остава на категоричната си позиция: министър Захариева е срам за българската дипломация, поредният кадрови провал на Бойко Борисов във външнополитическото ни ведомство и настоява за нейната незабавна оставка.

Председател на Военния съюз: полк. Ангел Тюфекчиев"

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-06-21 17:56:59 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 14001 прегледа
Новини: БСП поиска главата на министъра на образованието Меглена Кунева! Това бе обявено лично от Корнелия Нинова на пресконференция днес. Литературно-музикалната програма, която се готви от министерството по време на учителския събор няма да е достатъчна да скрие сериозните проблеми. Ниските заплати в бранша, липсата на престиж, развитие и уважение към учителите са наболял проблем от много време насам. ... още
На: 2016-01-28 16:15:09 преди: 2 години / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 1495 прегледа
Новини: Явно народното недоволство дава ефект. Току що в медийното пространство излезе новината, че премиера Бойко Борисов е поискал оставката на министъра на образованието Тодор Танев. Въпреки изказванията с дистанциране на опозицията от протестите премиера най-после поиска оставката на Тодор Танев в личен разговор. Ще има ли други жерви в министерският съвет с цел да се запази премиера Бойко Борисов на ... още
На: 2016-11-06 20:48:23 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1987 прегледа
Политика: Румен Петков от АБВ поиска оставката на премиера на България Бойко Борисов. Пред Нова телевизия Петков от лявата партия категорично заяви, че кабинетът трябва да подаде оставка и да има предсрочни избори. Румен Петков коментира резултата на кандидатът за президент Ивайло Калфин. По негови думи, те са предложили най – доброто на тези избори, но за съжаление, не са постигнали успех. ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X