Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Видео

Всичко за обира на инкасо от последните дни! Фактите са МИСТЕРИОЗНИ! (ВИДЕО)

И днес няма нито 1 арестуван по обира на 300 хиляди от инкасо. Разследването продължава, но въпросителните стават все повече. Съвпадението на грешки е повече от нормалното. Обирът е като на филм, но главните герои не са толкова убедителни.

„В един изключително голям процент от случаите няма как да се случи без помощ отвътре”, обясни Тодор Тодоров, криминален психолог.

В колата са били само 2-ма души, а по принцип трябва да са трима – шофьор, охранител и инкасатор. Инкасото не е спряло на паркинга, а в локалното платно – далеч от магазините, вместо близо до тях. Единият служител слиза, за да отиде да събере парите и в този момент маскираните успяват да влязат при незатворена врата, което е недопустимо.

„Хората, които са участници в този грабеж, ако може така да го наречем, са решили, че може да се възползват от някакъв пропуск, който така или иначе явно го има в практиката на тези екипи, и да се възползват от ситуацията”, коментира още Тодор Тодоров.

Крадците взимат 300 хиляди, вместо всичките 700 хиляди, което е странно. Шофьорът е намерен вързан с белезници.

Интересното е, че по принцип, когато се пренасят над 30 хиляди лева, инкасо колите са специални. Разделени са на три зони – една за шофьорът и охранителя, една за инкасатора и третата за сейфът. Те не са свързани.

„Няма как да се качиш в задната част на автомобила и да заплашваш шофьора. Или се качваш при шофьора и го заплашваш в предната част, а парите не трябва да са при него, или се качваш в задната част и нямаш контакт с шофьора”, обясни Мануил Манев, специалист по охрана.

Ключът за сейфа по принцип е при инкасатора, но той в тази ситуация го няма. Кой е дал парите?

„Има само един-единствен вариант: нарушени са всички правила. Един сак с 300 000 лева или една чанта е хвърлена вътре при шофьора от мързел, от недоглеждане, не е пуснат, където трябва, точно в този момент се появяват щастливите крадци”, коментира Мануил Манев.

Все още няма коментар от фирмата-собственик на инкасо-автомобила.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1536 прегледа
Публикувано на: 2017-01-31 13:29:05
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Всичко за обира на инкасо от последните дни! Фактите са МИСТЕРИОЗНИ! (ВИДЕО)
На: 2017-09-30 13:02:10 преди: 4 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 221 прегледа
Един от пострадалите при обира на инкасо автомобил в София охранители проговори. Желчо Желев застана пред камерите на Нова ТВ, за да разкаже неговата версия за случилото се, което води до изчезването на стотици хиляди левове. Неговият екип и инкасо колата им бяха нападнати от трима въоръжени мъже в сряда вечерта. Стана в софийския квартал Овча купел 2. Все още няма заловени извършители. "Отива ... още
На: 2017-09-28 13:19:21 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 427 прегледа
Излязоха ексклузивни кадри от охранителни камери, които са хванали в кадър обира на инкасо в Овча Купел 2. На видеото се вижда как бялата инкасо кола спира. Мъж, вероятно охранител, се приближава от лявата страна и отваря страничната врата. Тогава внезапно спира черна кола, от която изскача въоръжена и маскирана група. Двама насочват оръжия към охраната, а другите прехвърлят парите. Изкарват шо ... още
На: 2017-09-28 13:37:54 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 128 прегледа
Маскираните апаши, които удариха инкасо вчера в Овча Купел 2, са направили уникален гаф. В бързината да избяга, те са забравили част от парите, които са задигнали и парите са останали в служебното превозно средство. Прехвърлянето на парите е ставало на чували. Не се знае точната цифра на откраднатото, но Хоризонт обяви неофициална информация, че останалата сума от откраднатите пари е около 300 хи ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X