Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Технологии

WikiLeaks: ЦРУ може да хакне всеки телефон и да изпраща от него съобщения!

Организацията WikiLeaks публикува поредната порция документи принадлежащи на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ), които официално доказват за възможности на специалните служби за хакване на всички мобилни устройства използващи интернет.

Този път достояние на общественността стана създадената от спецслужбите програма за Android-устройства, която позволява да се прихваща и извлича текстова информация от телефоните.

В документа на ЦРУ проекта наречен HighRise ("Небостъргач") се чете, че самото приложение е, разработанно за версия на Android 4.0–4.3 и представлява само по себ си прокси-сървър за съобщения.

То позволява не само да се преглеждат съобщенията на телефоните, но и да доставя нови съобщения, до други адреси.

WikiLeaks публикува документи от архива на ЦРУ през март, като първо попадна до свободен достъп информацията, как спецслужбите на САЩ получават достъп до "айфон" и Android-устройствата, както и достъп до устройства по Windows среда и "умните" програми на Samsung.

В "киберарсенала" на ЦРУ, например, влизал инструмент под названието Sonic Screwdriver ("Ултразвукова отвертка"), която е използвана за заразяване на "MAC" системи чрез USB портове или Thunderbolt.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-07-06 06:41:02 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1473 прегледа
Новини: От прихванатите съобщения на германския канцлер Ангела Меркел се вижда, че още преди четири години тя е знаела че Гърция няма да бъде в състояние да се справи с дълговете си, дори и със значително облекчение. Обществеността трябва да знае. Секретността трябва да се вдигне от кризисни планове, които са били получени чрез т.нар Тройка на гръцките кредитори; ИМП, Европейската централна банка и Европ ... още
На: 2016-10-17 17:10:30 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1460 прегледа
Новини: Социалните медии са в истерия заради няколко странни съобщения, състоящите се от низове цифри, които може да са тайно съобщение, което е познато като “dead man’s switch”. Публични фигури, които се страхуват за живота си, като Джулиан Асандж, програмират комуникациите си да изпращат странни съобщения, когато дойде сетния миг. Съобщения, които са разбираеми за точно определени хор ... още
На: 2017-03-08 17:55:48 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 691 прегледа
Новини: В ЦРУ откриха пет скрити сървъра за подслушване, които се наричат PocketPutin, това написа сайтът WikiLeaks в своята Twitter страница. Организацията също е прикрепила и връзка към документите, на кого са тези сървъри и подробни данни за тях, които може да прочетете в вградения линк.   ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X