Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Общество

Ядем месо с рак!? Истината се оказа не по-малко гадна (Снимки 18+)

От известно време в различни групи в социалните мрежи се разпространява видео и снимки, на които се вижда как от сурово свинско месо изтича при натиск гадна жълто - зеленикава субстанция. Към кадрите има и обяснение, че вече няма никакъв контрол и ни пробутват свинско месо от животни, заболели от рак.

Предупреждението е да престанем да ядем свинско месо, защото можем да се разболеем от рак при консумацията му. Въпросните клипове се разпространяват предимно от вегански общества, информацията към тях е поднесена на английски, но не се позовава на официални източници.

Оказва се, че подобно месо се продава и в България. Отново във Фейсбук жена споделя снимка, на която се вижда същата зеленикава гной, изтичаща от свинско месо. Тя обяснява, че го е закупила от голяма верига хипермаркети. От опаковката става ясно, че въпросното месо е в срок на годност.

В коментарите под публикацията и други жени разказват, че са се натъкнали на подобен, гнусен продукт. И отново се припомня, че вероятно се касае за месо от животни, болни от рак.

Други смятат, че подобна гадост се получава след лошо поставен антибиотик на животното. Само за няколко дни десетки потребители у нас споделят информацията за "болното от рак месо" и паниката е повсеместна.

Ето какво обясни Кирил Вътев от Асоциация на месопреработвателите:

"Случва се при отглеждане на животните те да направят абцес - вътрешно загнояване, което обаче трябва да се разреже. Никой не продава на пазара на едро нарязано месо и затова се получават подобчни пропуски. Много рядко се случва едно парче да бъде вътре с абцес, защото се правят прегледи от ветеринари, контролът е много висок. Представете си, че всеки човек може да има гноен абцес, който е вътре. Така е и с животните. Пълен абсурд е да се твърди, че животното е с рак.

Най-вероятно, след като при разрез е изтекла жълта течност, е гной, предполага се, че става въпрос точно за този абцес. Дори и да има такова нещо, месото се изрязва и се хвърля, останалото е годно за ядене."

Източник: Блиц

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 3460 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-02-05 07:57:55 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 214 прегледа
Общество: Шокираща снимка обиколи интернет пространството и за минути събра неодобрението на потребителите. В една от групите за споделяне във "Фейсбук" мъж публикува кадър, който показва какви портокали ядем. От фотосите става ясно, че портокалът на места е боядисан изключително симетрично, а на други не. Мъжът споделя, че плодът е бил на промоция. Оставяме на вас сами да се замислите какви продукти ядем ... още
На: 2016-12-31 12:21:18 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2294 прегледа
Свят: Новогодишната трапеза е решаваща, когато става дума за голямото празненство, което всички обичаме да си правим когато изпращаме старата и посрещаме новата година. Нещата, които ядем вечерта между старото и новото могат да заредят тялото ни с добра енергия и да влезем с нея в новата година. А ето какво трябва да имаме на новогодишната си маса, за да имаме здраве и щастие в дома си. Грозде - Гроз ... още
На: 2016-10-21 10:14:48 преди: 1 година / 3 гласа / 13 точки / 0 коментара / 2261 прегледа
Гласът на народа: Журналистката Люба Манолова каза истината в очите на настоящия ни президент Плевнелиев. Манолова е известна със суровите си изказвания и с това, че не спестява на никого истината. И в този случай тя се изказа цветущо за Плевнелиев, което е доказателство, че България все още съществуват необременени със спомагателни средства журналисти. Ето изказването публикувано на фейсбук страницата на Хроники. ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X