Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Забавно

Задача по математика за втори клас накара родители да се хванат за гушите! Ти можеш ли да я решиш?

Родител публикува задача от учебника за втори клас на детето си и разпали истинска родителска война. Възрастните, които по принцип трябва да са учили математика, спорят разпалено за това кое е правилното решение. Може би пък задачата не е поставена правилно? Да проверим!

В условието на задачата се споменава, че не само отговорът трябва да бъде намерен, но и начинът, по който е стигнато до него. Ето и условието:

"Неизвестен брой хора пътуват във влак. 19 от тях слизат на първата спирка, 17 души се качват. Във влака сега има 63 души! Колко са били в началото?"

Оформят се два лагера.

Едните смятат, че има 65 души в началото, с двама повече, защото са слезли 19, а са се качили 17 души.

Другите смятат, че отговорът е 46, тъй като не трябва да броим първите 19 души, което е странно за повечето наблюдатели.

Тяхната логика е, че те са слезли преди момента, за който се пита в задачата. Оказва се и, че учител споделил тази логика във Фейсбук, предават от Обекти.

В крайна сметка прави са родителите, които са в група номер 1. Въпреки всичко, на места в социалните мрежи спорът продължава да тече усилено.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1407 прегледа
Публикувано на: 2017-09-18 15:19:28
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Задача по математика за втори клас накара родители да се хванат за гушите! Ти мо
На: 2016-09-27 09:52:25 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 2 коментара / 52151 прегледа
Половин Люлин не можа да реши задача по математика във втори клас. Възрастни хора, които са учили математика, че и дори висша математика се пънат върху 3 б) на снимката, какво остава за едно дете във втори клас. Снимката е от групата на квартал Люлин във Фейсбук. Запитването е от баща, който опитва да помогне на дъщеря си с домашното, което я е затруднило. Няма да повярвате колко много хора се оп ... още
На: 2018-02-11 16:34:29 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2175 прегледа
След книжките за джендър образование под формата на „енциклопедии“, след филмите за обърканите деца, сега и в учебниците на малчуганите в училище се появи джендър пропаганда. Възмутен родител подава сигнал чрез интернет и социалните мрежи за текстова задача в учебник по математика. Задача, която е предназначена за най-малките ученици и е изцяло в духа на Истанбулската конвенция. Тов ... още
На: 2016-07-22 12:19:38 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 861 прегледа
Зам.-министърът на образованието Диян Стаматов показа държавния образователен стандарт за оценяване на резултатите от обученията на учениците, който ще влезе в сила от тази есен. В него са уредени изпитванията на учениците, форматът и условията на изпитване, учебните предмети, а също и редът за провеждането на националните външни оценявания. Определя и условията и реда за валидиране на резултати о ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X