Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Забавно

Задача по математика за втори клас накара родители да се хванат за гушите! Ти можеш ли да я решиш?

Родител публикува задача от учебника за втори клас на детето си и разпали истинска родителска война. Възрастните, които по принцип трябва да са учили математика, спорят разпалено за това кое е правилното решение. Може би пък задачата не е поставена правилно? Да проверим!

В условието на задачата се споменава, че не само отговорът трябва да бъде намерен, но и начинът, по който е стигнато до него. Ето и условието:

"Неизвестен брой хора пътуват във влак. 19 от тях слизат на първата спирка, 17 души се качват. Във влака сега има 63 души! Колко са били в началото?"

Оформят се два лагера.

Едните смятат, че има 65 души в началото, с двама повече, защото са слезли 19, а са се качили 17 души.

Другите смятат, че отговорът е 46, тъй като не трябва да броим първите 19 души, което е странно за повечето наблюдатели.

Тяхната логика е, че те са слезли преди момента, за който се пита в задачата. Оказва се и, че учител споделил тази логика във Фейсбук, предават от Обекти.

В крайна сметка прави са родителите, които са в група номер 1. Въпреки всичко, на места в социалните мрежи спорът продължава да тече усилено.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-09-27 09:52:25 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 2 коментара / 52749 прегледа
Новини: Половин Люлин не можа да реши задача по математика във втори клас. Възрастни хора, които са учили математика, че и дори висша математика се пънат върху 3 б) на снимката, какво остава за едно дете във втори клас. Снимката е от групата на квартал Люлин във Фейсбук. Запитването е от баща, който опитва да помогне на дъщеря си с домашното, което я е затруднило. Няма да повярвате колко много хора се оп ... още
На: 2018-02-11 16:34:29 преди: 8 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2610 прегледа
Новини: След книжките за джендър образование под формата на „енциклопедии“, след филмите за обърканите деца, сега и в учебниците на малчуганите в училище се появи джендър пропаганда. Възмутен родител подава сигнал чрез интернет и социалните мрежи за текстова задача в учебник по математика. Задача, която е предназначена за най-малките ученици и е изцяло в духа на Истанбулската конвенция. Тов ... още
На: 2016-07-22 12:19:38 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 863 прегледа
Други: Зам.-министърът на образованието Диян Стаматов показа държавния образователен стандарт за оценяване на резултатите от обученията на учениците, който ще влезе в сила от тази есен. В него са уредени изпитванията на учениците, форматът и условията на изпитване, учебните предмети, а също и редът за провеждането на националните външни оценявания. Определя и условията и реда за валидиране на резултати о ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X