Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Икономика

Заместник-кметът на София с важно съобщение за всеки, който плаща данъци!

От днес - 29 януари, собствениците на недвижими имоти в София вече могат да плащат местните си данъци и такси, съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов, цитиран от "Стандарт".

Срокът за ползване на 5 процента отстъпка от данък сгради и данък МПС е 30 април 2018 г., при условие, че дължимите суми бъдат платени наведнъж. За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда. Задълженията могат да се плащат и на равни вноски, а сроковете са съответно - за данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни - първа вноска, и 31 октомври - втора вноска. За такса битови отпадъци има четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се извършва във всеки от данъчните отдели на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат с ПОС устройства. Друга възможност за плащане е по банков път или през интернет страницата на Столичната община. Тази година кампанията за данък МПС в София започна още на 2 януари и столичани имаха един месец повече да ползват отстъпка от 5 процента за колите си. През януари 2018 г. от този данък в бюджета на столицата са постъпили 3, 65 млн. лв. За сравнение - за същия период на 2017 г., от данък МПС са постъпили 3,18 млн. лв.

Съобщенията за дължимите данъци и такси ще се получават от собствениците от средата на февруари. Гражданите, които вече са се отказали от хартиените съобщения, ще ги получат на посочения от тях имейл адрес. Така информацията за притежаваните от тях недвижими имоти няма да минава през пощенски или разпространителски фирми.

Срокът за отказ от хартиени съобщения за тази година беше до 12 януари - при подаване на заявление в някой от данъчните отделите и до 26 януари - при отказ по електронен път. До момента общо 1285 собственици в София са се отказали от хартиените данъчни съобщения.

За отказ по електронен път трябва да се влезе в раздела "Справка за задълженията и плащанията" на е-страницата на Столичната община и да се попълни декларация, като се посочи имейл. Има опция и за пълен отказ от съобщения. В такъв случай всяка година собствениците трябва сами да проверяват какви местни данъци и такси дължат. Тези които сега решат да подадат заявление за отказ от хартиено съобщение, ще започнат да получават съобщенията по имейл от 2019 г., информират от Столичната община.

Източник: Блиц

Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 105 прегледа
Публикувано на: 2018-01-29 08:42:15
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Заместник-кметът на София с важно съобщение за всеки, който плаща данъци!
На: 2018-01-10 11:47:27 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 562 прегледа
Нови влакове и 12 километра нови метролинии обещаха от Столичната община до 2019 год. Първите от тях, които ще се движат по третата линия на метрополитена, е произведен вече, информира заместник-кметът по транспорта на София. Евгени Крусев поясни, че модернизирането на машините е свързано с тяхното цялостно задвижване, с което ще се позволява те да се управляват без наличието на машинист. По тоз ... още
На: 2016-02-03 20:51:14 преди: 2 години / 4 гласа / 15 точки / 0 коментара / 1995 прегледа
Днес на 3 февруари в София човек се е натъкнал на пълното олицетворение на партия ГЕРБ и нейното управление! В столицата при над 20 градуса температура върви снегорин с пуснато гребло. Защо по дяволите?!? Случката е декларирана на улица Хенрих Ибсен, която се намира срещу мол Парадайз. Кой ще плаща за това нещо? Жителите на София, българският данъкоплатец? Не и кметът от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. ... още
На: 2017-06-24 08:38:44 преди: 10 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 6975 прегледа
Френският президент Емануел Макрон иска да попари апетитите на имигрантите от Източна Европа, които не плащат данъци в страната му. Решил е да събира пари и се е насочил към най-ниско платените във Франция - тези, които например биват наемани според европейската регулация за временна заетост и които официално плащат данъците в собствената си държава, за сметка на по-високите във Франция. Макрон и ... още
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X