Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Геополитика

Започна се отцепването на Каталуния от Испания! Кметът на Жирона извърши нещо грандиозно!

Започна се с отцепването на Катлуния от Испания. Общината на град Жирона отказа да работи с мадридското правителство. Това заяви лично кметът Марта Мадренас.

„Като кметство ние повече няма да съгласуваме своите действия с представителите на правителството, гражданската гвардия, националната полиция и кралския двор“, подчерта кметът.

Тя подкрепи своите думи с действия – подписа два документа, с които указва следващите стъпки на градската администрация. Тя е решила да направи това след като видяла бруталната агресия от страна на испанската полиция.

Кметството на Жирона няма да подкрепя мероприятия, които са свързани с испанската власт. Отменени са всички съгласувани действия с тези, които „репресират жителите на Жирона“.

„Няма да има съгласуване нито с представителя на испанското правителство Енрико Мийо, нито с неговия заместник Хуан Мануел Санчес-Бустаманте, нито с екипа на представителството на държавното правителство, нито с националната полиция, нито с гражданската гвардия“, се казва в указа.

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 ком. | 955 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-09-27 22:11:29 преди: 2 години / 2 гласа / 6 точки / 0 коментара / 1298 прегледа
Политика: Сепаратистките партии са на път да спечелят абсолютно мнозинство и да обявят независимостта на Каталуния от Испания – това показват резултатите от проведените днес местни избори за 135 членния парламент в Барселона. Според първият екзит пул, двете най-големи сепаратистки групи които образуват коалицията „Junts PEL Si“ и радикалната лява партия CUP, която иска излизането на Катал ... още
На: 2017-10-08 11:09:36 преди: 11 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 888 прегледа
Новини: Кралят на Испания Филип VI заяви в изказване по испанската телевизия, че независимост на провинция Каталуния няма да има, защото това е «незаконно и недемократично». Затова съобщават водещите испански медии за масова информация. «Ние станахме свидетели на незаконни действия от страна на Женералитата (правителството) на Каталуния», заявява Филип VI по време на своето телевизионно обръщение към ис ... още
На: 2017-09-30 12:17:53 преди: 11 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 255 прегледа
Новини: В Каталуния в резултат на стрелба в един от избирателните участъци са пострадали четирима човека, пише испанския вестник "Вангуардиа". По данни на изданието инцидентът е станал в населенния пункт Манлей. Референдумът за изхода на Каталуния от цялостта на Испания е предвиден за утре - 1 октомври. Парламента на автономията одобри два закона за референдума. Първия е създаването на правова база за ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X