Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Зов за помощ

Запознайте се с Бай Живко! Да помогнем на един умен и свестен мъж, който студува по пейките!

Приятели на Сподели, искам да ви запозная с историята на Бай Живко, която добива популярност в социалните мрежи!

„Здравейте, приятели! Искам да ви разкажа следната история.. Преди малко повече от седмица се запознах с Бай Живко! Беше късно вечерта, тъкмо бях свършила работа и се бях запътила да разпусна с приятел в заведение в парка във Видин. Ръмеше дъжд и затова се скрих под козирката на театъра да изчакам своя другар.“, разказва се в публикацията на Марта Михайлова.

Става на дума за човек, който едва-едва върви, няма дом. Винаги когато някой го види, изпитва съжаление, иска да му помогне, личи си, че не е лош човек. Сами ще видите от снимката. Героинята на разказа се приближила до Живко и поискала да у подаде послените си 2 лева.

„Той ме погледна с широки очи, сякаш никой, никога не го бе спирал да го пита нещо. Попитах го дали би ми позволил да му дам два лева да си има за закуска. Оказа се, че той наистина има нужда от помощ, но не от финансова. Отказа ми парите и ме помоли да го заведа до центъра, за да се скрие някъде от дъжда. Оказа се, че човекът ( БАЙ ЖИВКО) има глаукома и перде на очите.. почти нищо не вижда.

Тя и неин приятел го завеждат към центъра. Говорят си с него и съзряват завиден усмтвен потенциал, висока култура и ораторски умения. Много интелигентен мъж, на възраст от 60 години, който е принуден да стои на улицата.

„Работил е цял живот в химията - от там взима 200 лв пенсия, която явно му стига да преживява, но не и за квартира. Не е семеен. Живял е срещу скромна сума на място, което са му отнели несправедливо. Собственика е жертва на измама и сега той няма къде да живее. Живите му роднини не искат да го подслонят дори и в празните си апартаменти. От няколко седмици се скита по центъра. Разказите му вървяха един след друг, така сладкодумно и мисълта му течеше така леко, че изумяваше с компетентностите си в редица сфери. Едва ми позволи да му набутам двата лева и го оставихме на съдебната палата.“, разказва тя историята на Живко.

Помолил ги да му се обаждат като го видят, защото той няма как да ги познае. Виждат го често. Стои до театъра във Видин, на една пейка. Било по-безопасно, а той по принцип се притеснява да стои на улицата.

"Вчера вечерта го видях и го поздравих. Много се зарадва да ме види. „ „Преди дни като го молех да го запишем от радиото, да му помогнем да си намери местенце, той не пожела. Не търси сензация. Но вчера каза : "Студено е вече нощтем, дай да мислиме нещо за квартира." Сутринта в 6 без нещо, идвайки на работа отново го видях.. на същата пейка. Сгушил се.. Аз бях със суитчър и яке.. а той.. горкият... умрял от студ.“

С ТАКИВА НЕСПРАВЕДЛИВОСТИ Е ОБСИПАН ЖИВОТА. ПОМОГНЕТЕ ДА МУ ПОМОГНЕМ ДА СИ НАМЕРИ МЕСТЕНЦЕ, КЪДЕТО ДА ЖИВЕЕ, ДА НОЩУВА.. ДА СИ ПРЕМЕСТИ БАГАЖА. МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВА ДА НЕ МУ ИЗХВЪРЛЯТ БАГАЖА ОТ СТАРОТО МУ МЯСТО, ЗАТОВА ТРЯБВА БЪРЗО ДА ГО ПРЕМЕСТИ ОТ ТАМ. МОЛЯ, СПОДЕЛЯЙТЕ И АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ТАКОВА МЯСТО, КОЕТО ДА СЕ ДАВА ПОД НАЕМ ВЪВ ВИДИН И НЕ САМО ЗА ОКОЛО 50 ЛВ - НЕКА СПОДЕЛИ!

Ако искате и можете да помогнете, свържете се с Марта Михайлова като натиснете ТУК

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 4038 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2018-05-04 15:48:13 преди: 2 седмици / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1550 прегледа
Вчера бе извършено жестоко убийство в село Браница, но нямаше никаква информация до днес. Жертвата е 27-годишната красавица Боянка Иванова – става ясно днес от БЛИЦ. Тя е ликвидирана по брутален начин, докато работи на къра. Нейното 7-годишно момиченце става свидетел на убийството. То е било там с майка си и си е играело докато тя работи. Собственикът на имота се притекъл на помощ, когато ч ... още
На: 2016-12-26 12:35:36 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 4641 прегледа
В предните дни излезе за изчезването на Цанко и Кольо, които са баща и син, и намирането на техните погубени тела близо до село Покрован. Днес идва поредната доза разкрития. В Гърция е арестуван Живко, на 53 години, за който ви разказахме, че е заподозрян. Той е признал за двойното убийство. Информацията е от старши Комисар Ангел Цанков. Двамата са убити с твърд предмет на 17 декември. Същият де ... още
На: 2017-07-17 09:35:16 преди: 10 месеца / 2 гласа / 8 точки / 1 коментара / 33026 прегледа
Един от очевидците на фаталния побой - Живко Йорданов - довел до смъртта на 18 годишния Алекс от град Бяла предизвика истинска война в социалните мрежи чрез коментари във Фейсбук. Живко публикува линк, от който се разбира, че бабаитите побойници остават в ареста и докато Алекс беше в кома борейки се за живота си, друга ромка коментира (правописът е автентичен): "Takae nisme bes prava 3awtoto sme ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X