Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Дом и Градина

Засаждане на сортови семена - съвети

Засаждането на семена е възнаграждаващ начин за старт при отглеждането на растения. Важно е да знаете как и кога да посеете сортови семена на открито. Температурата и климатът също са важен фактор за покълването им. Така или иначе, със следването на няколко правила, успешна реколта ще бъде постигната, чрез ранно засаждане и правилна сеитба.

Какво е директно засяване?

Не всички градинари ще изберат директна сеитба. Тя представлява засаждане на семена директно в подготвени градински лехи. Това е чудесно решение за градини с топъл климат, но северните градинари трябва да започнат по-рано и на закрито.

Пакетираните сортови семена предлагат добри насоки за различните зони, но чакането до май или юни за преминаване на студените климатични условия, може да доведе до лоши култури, които отнемат няколко месеца, за да са готови. По-добър вариант е да засадите семена на закрито от шест до осем седмици преди датата на последната слана. Това ви дава начален скок със зрелостта на растенията, докато стане безопасно да ги поставите навън в градинските лехи. Времето е всичко при директната сеитба. Температурата на почвата е решаващ фактор за това кога да сее на открито. Оптималният диапазон варира, спрямо културата, но сред зеленчуците най-добрият е между 15 и 21 С. Някои растения ще покълнат при по-ниски температури - между 7 и 12 С. Сред тях са моркови, зеле, карфиол, маруля, репички, спанак. Тези ранни семена могат да бъдат директно засяти на открито, когато почвата е подходяща.

Можете да разберете кога да посеете сортови семена на открито, като следвате указанията на опаковката. Някои растесния, като моркови и репички, могат да бъдат засадени последователно през целия сезон.

Как да засадите семена директно

Подгответе градинските лехи като разорете почвата до необходимата дълбочина. Включете и органични торове, за да обогатите почвата и да подобрите просмукването и уплътняването й. Премахнете корени, камъни и други, които ще се окажат препятствия за мъничкия разсад. Планирайте градинското пространство така, че по-високите растения да не засенчват долните редове и използвайте маркери, така че да не забравяте къде поставяте всеки сорт. Уверете се, че сте разбрали коя нова зеленина е разсад и кое е плевел. Премахнете конкурентните растения, които биха изсмукали от почвата хранителни вещества и влага, необходими на семената.

Засадете сортовите семена на препоръчаната на пакета дълбочина. Пазете почвата леко влажна. Покълването ще варира според сорта на семената, но повечето ще поникнат в рамките на пет дни до две седмици.

Грижа за семената след засаждане на открито

След като видите първите признаци на живот, трябва да предприемете още няколко стъпки. Когато всички семена са покълнали, плевенето става много важно. Премахнете излишните растения, за да позволите на кълновете да растът. Новите растения може да се нуждаят от допълнителна защита и предпазване от птици и червеи. При условие, че сте обогатили почвата с изобилие от органични вещества, много сортове няма да се нуждаят от допълнително торене. Оглеждайте внимателно листата за нападение от насекоми и се борете с тях по подходящ начин. Само за около месец, може да берете плодовете на труда си. Но преди да се случи това вие ще трябва наистина много внимателно да подберете само качествени сортови семена от агроаптека Иван Чавдаров, където ще откриете богат каталог от продукти с доказано отлично качество на топ цени.

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-09-02 13:51:55 преди: 3 години / 6 гласа / 24 точки / 0 коментара / 39168 прегледа
Новини: Унгария направи нещо много смело, НЕЩО НЕВИЖДАНО! Страната се изправи срещу злия гигант Монсанто, който се занимава с ГМО и трови хората по целия свят. Бяха подпалени 1000 акра земя с ГМО семена в нея. Унгария е една от малкото странив ЕС, която не се дава на САЩ и не позволява използването на ГМ семена. Веднага щом са установили наличиата на опасни семена, те подпалват всичко. Няма разпространен ... още
На: 2018-03-19 15:33:06 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 241 прегледа
Общество: 63-годишният хасковлия Димитър Ганев бе санкциониран от общинската служба КОРЗ за незаконно засаждане на финданки в градинката пред блока, в който живее на ул. “Ком”. Мъжът бил изкопал няколко ямки и бил подготвил за засаждане в тях иглолистни фиданки. Това обаче се случило без разрешение от общината. КОРЗ отишли на адреса по подаден сигнал. Установили, че мъжът е натрупал там и доста ... още
На: 2016-07-02 09:05:07 преди: 2 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 1529 прегледа
Здраве: Поредните високи температури са на хоризонта началото на уикенда, затова внимавайте. Погрижете се за здравето си и това на вашите близки със съветитер, които ще видите във видеото. Десет прости стъпки, които могат да спасят живота ви. Тук ще споменем най-важната от тях - ВОДА! Пийте много течности, и то нек акви да е а вода и айран. Особено водата е нещото, което не случайно наричат "извор на жив ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X