Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Криминални

Завесата се вдигна: Прокурори обясниха защо д-р Димитров е в ареста и какво точно се е случило!!!

Д-р Иван Димитров, след като е застрелял Жоро Плъха, е потърсил помощ на приятел, за да прикрие следите от престъплението. Той не е изявил желание да се обади дори на спешния телефон 112 .Това заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг на прокуратурата в Пловдив.

„Изстрелът е произведен отгоре надолу, попаднал е отпред. Всичко това, което ви казвам, че няма противоправно поведение. След това той е позвънил на свой приятел за помощ. Тя се изразява в следното, заличаване на следите от местопрестъплението. Без да се обадят на 112 . Имаме изхвърляне и укриване на огнестрелното оръжие. Той е направил самопризнания как и по какъв начин се е сдобил с незаконно притежавания пистолет. Има и видеозапис на който се виждат действията на обвиняемия след извършването на престъплението“, каза още Попов.

„След това местопрестъплението се почиства с приятеля му. Има ново обаждане към друго лице. То укрива огнестрелното оръжие. И лелята на обвиняемия и неговия приятел, който му е помогна, изрично молят обвиняемия да се обадят на полицията.

След първоначалните действия му е даден възможност да обясни, дали е съучастник в стореното. Следва отказ. Първоначално е заяви, че не знае за какво става на въпрос. При претърсването на дома на обвиняемия са открити и други боеприпаси, за които той няма разрешение.

"При нападението на крадеца е нанесена прорезна рана на доктора с неустановен до сега предмет – метална тръба, табела или нож. Факт е обаче, че и то установен факт, виден и от камерите, че крадецът, простреляният е бил сам. Както е видно и от показанията от неговата съпруга, същият рецидивист е бил въоръжен за извършване на кражба – отвертка и нож, който е характерен и типичен. И отвертката, и ножа са били открити в дрехите на убития, без да са били извадени, каза още Попов.

"При тези факти, прокуратурата бива поставена да отговаря на въпроса защо е бил задържан, дори за 72 часа, задържания. При такива престъпления е необходимо да се извършат редица действия, да се съберат доказателства, и тогава да се говори. Чухме и други интерпретации на тема неизбежна отбрана. Дали има неизбежна отбрана ще се изясни в хода на едно достатъчно пълноценно разследване. Прокуратурата никога не се е крила. Тя говори тогава, когато има какво да каже. Не можем да търпим и упреците. Сега се надявам да бъдем чути. Бих искал да кажа следното: Дали законите са съвършени или несвършени, не казва прокуратурата. Законите се творят в Народното събрание", каза още Попов.

"Аз не съм мишка, нито моите колеги са мишки, за да бъдем упреквани, че сме се скрили вчера. Заставам с името си, и подписа си, за това, което съм написал. Това не е под влияние на уличните протести. Не е под влияние на вашите писания, на всичките коментари, които се правиха. Въз основа на фактите, такива каквито са и каквито ви бяга казани, с името и подписа си съм преценил, че така нареченият доктор е извършил престъпление по член 119 превишаване на неизбежна отбрана, Много колеги се упражняваха по това, че е отбрана а не самоотбрана. Ще му бъде повдигнато и обвинение за незаконно притежание на боеприпаси и пистолета, с който е убил Плъха", каза наблюдаващият прокурор Георги Петков.

Източник: Блиц

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2018-03-09 06:16:24 Хaресва ми 2
guest-coment-2510
И как установихте, че ножът и отвертката не са вадени и са били през цялото време в джоба му???!!!
А с какво е разбил вратата на гаража, която видяхме как е разбита, с голи ръце ли???

Мда виждаме не се влияете от уличните протести, а само от измислените нпо.
Я кажете господа прокурори кой ви притиска да отправяте такива абсурдни обвинения!!!
А че освен, че се е отбранявал докторът не е искал да убие нападателя си взема ли го предвид така нареченият прокурор, защото ако искаше да го убие щеше да го гръмне в главата. Докторът е оставил Жоро Плъха да си тръгне жив, не го е преследвал, това да ви говори нещо, а господа така наречени прокурори, аз ли да ви казвам Ааа! ИЗПОЛЗВАЛ Е ПИСТОЛЕТА САМО ЗА ДА ОТСТРАНИ ОПАСНОСТТА, СПРЯЛ Е ДА СТРЕЛЯ КОГАТО НАПАДАТЕЛЯТ Е ПОБЯГНАЛ, ТОВА ЛИ Е ПРЕВИШАВАНЕ НА НЕИЗБЕЖНАТА ОТБРАНА ?!?!?!
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-03-10 13:34:30 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 900 прегледа
Новини: Директорът на НИМ професор Божидар Димитров днес влезе в болница по спешност, но нямаше никаква информация какво се е случило с нещо и какво става. От БЛИЦ са успели да се свържат с него за подробности. Тази сутрин му е прилошало и за това е решил да отиде в болницата. Избрал е „Сити Клиник“, където работи неговия приятел доцент Иво Петров, който да го прегледа. Имаше информация, че Д ... още
На: 2018-03-04 17:25:28 преди: 9 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 452 прегледа
Общество: Ще позволим ли един български лекар да бъде наказан за това, че е бил нападнат и е предотвратил собствената си смърт. Ще позволим ли да го накажат, че е убил Плъха, който го е нападнал. България днес се вдигна в подкрепа на доктор Иван Димитров. Разследващите установяват, че той е стрелял със самоделно оръжие. Стрелял е обаче едва, когато Плъха го е пробол в крака. Всички знаем какво е щяло да ст ... още
На: 2018-10-20 09:17:36 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 821 прегледа
Криминални: Разследващи разкриха защо Северин не говори за изнасилването - нито пред журналистите вчера, нито пред полицаите, докато е бил разпитван в районното.  "Може да се е стреснал и уплашил, след като в главата си е започнал да сглобява картината на това, което се е случило", разкриха те, предава Нова тв. Все пак, експертите добавят, че за изнасилването има неоспорими доказателства. Въпреки че не си ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X