Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Народна медия SpoDeli.eu / Криминални

Завесата се вдигна: Прокурори обясниха защо д-р Димитров е в ареста и какво точно се е случило!!!

Д-р Иван Димитров, след като е застрелял Жоро Плъха, е потърсил помощ на приятел, за да прикрие следите от престъплението. Той не е изявил желание да се обади дори на спешния телефон 112 .Това заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов на извънреден брифинг на прокуратурата в Пловдив.

„Изстрелът е произведен отгоре надолу, попаднал е отпред. Всичко това, което ви казвам, че няма противоправно поведение. След това той е позвънил на свой приятел за помощ. Тя се изразява в следното, заличаване на следите от местопрестъплението. Без да се обадят на 112 . Имаме изхвърляне и укриване на огнестрелното оръжие. Той е направил самопризнания как и по какъв начин се е сдобил с незаконно притежавания пистолет. Има и видеозапис на който се виждат действията на обвиняемия след извършването на престъплението“, каза още Попов.

„След това местопрестъплението се почиства с приятеля му. Има ново обаждане към друго лице. То укрива огнестрелното оръжие. И лелята на обвиняемия и неговия приятел, който му е помогна, изрично молят обвиняемия да се обадят на полицията.

След първоначалните действия му е даден възможност да обясни, дали е съучастник в стореното. Следва отказ. Първоначално е заяви, че не знае за какво става на въпрос. При претърсването на дома на обвиняемия са открити и други боеприпаси, за които той няма разрешение.

"При нападението на крадеца е нанесена прорезна рана на доктора с неустановен до сега предмет – метална тръба, табела или нож. Факт е обаче, че и то установен факт, виден и от камерите, че крадецът, простреляният е бил сам. Както е видно и от показанията от неговата съпруга, същият рецидивист е бил въоръжен за извършване на кражба – отвертка и нож, който е характерен и типичен. И отвертката, и ножа са били открити в дрехите на убития, без да са били извадени, каза още Попов.

"При тези факти, прокуратурата бива поставена да отговаря на въпроса защо е бил задържан, дори за 72 часа, задържания. При такива престъпления е необходимо да се извършат редица действия, да се съберат доказателства, и тогава да се говори. Чухме и други интерпретации на тема неизбежна отбрана. Дали има неизбежна отбрана ще се изясни в хода на едно достатъчно пълноценно разследване. Прокуратурата никога не се е крила. Тя говори тогава, когато има какво да каже. Не можем да търпим и упреците. Сега се надявам да бъдем чути. Бих искал да кажа следното: Дали законите са съвършени или несвършени, не казва прокуратурата. Законите се творят в Народното събрание", каза още Попов.

"Аз не съм мишка, нито моите колеги са мишки, за да бъдем упреквани, че сме се скрили вчера. Заставам с името си, и подписа си, за това, което съм написал. Това не е под влияние на уличните протести. Не е под влияние на вашите писания, на всичките коментари, които се правиха. Въз основа на фактите, такива каквито са и каквито ви бяга казани, с името и подписа си съм преценил, че така нареченият доктор е извършил престъпление по член 119 превишаване на неизбежна отбрана, Много колеги се упражняваха по това, че е отбрана а не самоотбрана. Ще му бъде повдигнато и обвинение за незаконно притежание на боеприпаси и пистолета, с който е убил Плъха", каза наблюдаващият прокурор Георги Петков.

Източник: Блиц

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 1059 прегледа
Публикувано на: 2018-03-06 11:40:40
Във:
Линк:
№ 1 Добавен от гост: На: 2018-03-09 06:16:24 Хaресва ми 2
guest-coment-2510
И как установихте, че ножът и отвертката не са вадени и са били през цялото време в джоба му???!!!
А с какво е разбил вратата на гаража, която видяхме как е разбита, с голи ръце ли???

Мда виждаме не се влияете от уличните протести, а само от измислените нпо.
Я кажете господа прокурори кой ви притиска да отправяте такива абсурдни обвинения!!!
А че освен, че се е отбранявал докторът не е искал да убие нападателя си взема ли го предвид така нареченият прокурор, защото ако искаше да го убие щеше да го гръмне в главата. Докторът е оставил Жоро Плъха да си тръгне жив, не го е преследвал, това да ви говори нещо, а господа така наречени прокурори, аз ли да ви казвам Ааа! ИЗПОЛЗВАЛ Е ПИСТОЛЕТА САМО ЗА ДА ОТСТРАНИ ОПАСНОСТТА, СПРЯЛ Е ДА СТРЕЛЯ КОГАТО НАПАДАТЕЛЯТ Е ПОБЯГНАЛ, ТОВА ЛИ Е ПРЕВИШАВАНЕ НА НЕИЗБЕЖНАТА ОТБРАНА ?!?!?!
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Завесата се вдигна: Прокурори обясниха защо д-р Димитров е в ареста и какво точн
На: 2017-03-10 13:34:30 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 895 прегледа
Директорът на НИМ професор Божидар Димитров днес влезе в болница по спешност, но нямаше никаква информация какво се е случило с нещо и какво става. От БЛИЦ са успели да се свържат с него за подробности. Тази сутрин му е прилошало и за това е решил да отиде в болницата. Избрал е „Сити Клиник“, където работи неговия приятел доцент Иво Петров, който да го прегледа. Имаше информация, че Д ... още
На: 2018-03-04 17:25:28 преди: 2 седмици / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 393 прегледа
Ще позволим ли един български лекар да бъде наказан за това, че е бил нападнат и е предотвратил собствената си смърт. Ще позволим ли да го накажат, че е убил Плъха, който го е нападнал. България днес се вдигна в подкрепа на доктор Иван Димитров. Разследващите установяват, че той е стрелял със самоделно оръжие. Стрелял е обаче едва, когато Плъха го е пробол в крака. Всички знаем какво е щяло да ст ... още
На: 2017-02-24 09:08:46 преди: 1 година / 2 гласа / 7 точки / 0 коментара / 817 прегледа
Вчера немската полицията в град Нортейм - Централна Германия арестува мъж, който е планирал и имал намерение да убие полицаи или войници със самоделна бомба, съобщи агенция "Ройтерс", позовавайки се на прокурори и полицаи в града. Прокурорите споделиха, че в мъжът са намерени химикали, които са щели да бъдат използвани за направата на взривни устройства и са открити при обиска в дома му в град Но ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X