Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Култура

Заветите на историята и Васил Горанов

История...талант и родолюбие в най-чистата му форма, са думите, които описват художникът Васил Горанов. А когато най-голямата естрадна икона застане с името си зад този творец той самият става част от българската история.

На 22 септември 2016 година в изложбени зали "Рафаел Михайлов" гр. Велико Търново се състоя едно от най-обаятелните културни мероприятия. Имаше стил, имаше красота, имаше събеседници, чиято единствена тема бе изкуството, а времето бе застинало в "само тук и само сега". Нощ в която картините на харизматичния Васил Горанов оживяха пред очите на гостите, понасяйки ги на далечно пътешествие назад във времето. Наред с това бе направено и първото представяне на книгата „Заветите на историята“ съдържаща над 60 авторски картини. Засега това е единственият издаден албум с творбите на талантливия художник. Албумът е най-дългоочаквания за годината продукт на сдружение „Българска история“ откъдето споделят, че по време на работата над проекта, колектива е черпал вдъхновение от  творчеството и живота на Лили Иванова като артист с интерес към историята, подвига и величието на българите.


Нощта прие своята завършеност при появата на прекрасната Лили Иванова, която допринесе за още по-здушевната обстановка. Усещането бе, като да те поръсят с щипчица звезден прашец - перфектното чувство. Нито повече, нито по-малко. 

Снимка: интернет

Опиянени от майсторски композираните картини и изкусно пренесени детайли, ценителите на класическия реализъм наблюдаваха света през красивите сини очи на художника. Маслените платна буквално оживяваха потопени в приглушената светлина на творческото колективно съзнание. И наистина ако човек се вгледаше по-задълбочено, можеше да усети полъха на далечен бриз.

 

Негови творби можете да разгледате на: http://www.vasilgoranov.com/page.php

А "Заветите на историята" можете да поръчате от уеб страницата на „Българска история“ и също, като мен да напиете очите си с оживяващ исторически живопис.

https://www.bulgarianhistory.org/product/zavetite-na-istoriata/

Автор: Каролина Векаро 

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2015-11-09 13:25:58 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1910 прегледа
Политика: Финансовият министър Владислав Горанов няма да „миряса", докато не събори правителството. Коментарът дойде от председателя на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов след среща с АБВ, съобщи Дарик радио. И реши да припомни на Горанов какво се случи преди 10 години: „Когато нещо такова се въртеше в нечии глави, 30 000 души излязоха на улицата. Не ми харесва такъв героизъм, който ще ми бъд ... още
На: 2016-09-27 14:28:41 преди: 2 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1761 прегледа
Новини: Историята, която ще ви разкажа, е от село Люлин. Населението е от около 120 мъже и жени, главно възрастни. Всички те са разтърсени от бруталната смърт на Васил Нанев, на 76 години. Неговият труп е открит в късния следобед на 21 септември. „Всички са изтръпнали, не смеят да се покажат щом се стъмни, никой не знае какво може да му се случи , след като внуци започнаха да посягат на родните си ... още
На: 2015-11-03 11:40:37 преди: 3 години / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 4470 прегледа
Политика: Заявените протести на служителите на МВР за утре остават в сила. Очаква се пътищата в страната да блокират около 20 хиляди полицаи, заяви Галентин Грозев, един от синдикалните лидери на МВР, предаде БТА. Това е резултатът от среща с министъра на финансите Владислав Горанов и на вътрешните работи Румяна Бъчварова, заедно с представители на още няколко полицейски синдиката, която трябваше да намер ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X