Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Жената на Румен Радев размаза Прайда! Да видим как ще отговорят на това, че се изгавриха с паметта..

Десислава Радева, жената на президента Румен Радев, скочи на Прайда и го засипа с големи критики за преиграване. Тя смята, че никой не ограничава правата на тези хора. Освен това, всеки сам по себе си е различен. Ако всеки един от нас си направи прайд?

Тя посочи пример с пенсионерите, които със сигурност за жертви на дискриминация. Другото нещо, което много я е огорчило е, че не са показали никакво уважение към загиналия военен пилот в Черно море. Вместо да се прави Прайд, тогава е трябвало да бъде Ден на Траур. Сега ще прикача целия коментар на дамата на президента:

"Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната процедура против бълхи и кърлежи. И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не – отговори симпатичният доктор – Предава се по полов път, само при котките. 

Някак асоциативно се присетих за Прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки. Не за друго, а защото статистиката за 2016 година показва, че пътят на инфектиране с ХИВ/СПИН е „39% от новите случаи са се заразили при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици”. А прайдът ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца.  

Като споменах невръстни деца и се сетих за оня виц с Холмс и Уотсън:
- Какъв е този шум на улицата, Джон?
- Гей парад, сър.
- И какво искат?
- Еднополова любов, сър?
- И кой им забранява, Джон?
- Никой, сър!
- Тогава защо крещят?

Отговора го знаете. Представете си, ако е проведен между майка и невръстното й дете...

Всъщност Прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост, и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата. Имам доста такива приятели и сме в много добри отношения, с взаимно уважение едни към други. Всеки има право на свой избор. Стига да не пречи на останалите. 

Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност. Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни. Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!)

Ако истински желаете да бъдете полезни в обществото, следващият път, освен розови помпони на барабаните си, направете информационни листовки за превенция от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света. Просто давам идея, за да е по-смислено за всички, някак. Да, животът е прекалено кратък, за да бъде вземан насериозно. Но след нас идват поколения, които ние трябва да възпитаме, да информираме, за да не правят своя избор на сляпо.  

П.С. Всъщност, чудя се, дали Вие, апелиращите за толерантност и признание, осъзнахте поне за миг, че денят на Вашия прайд трябваше да е ден за траур, за смирение и покаяние. Защото военен загина в мирно време. И се сля с дъгата (Вашия обетован символ). Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв! Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити. Нищо лично!  

loading...
Линк:
№ 1 Добавен от гост: Влади На: 2017-06-14 00:52:28 Хaресва ми
guest-coment-2035
Статията е написана от ерудирана личност,първото непросташко изказване през ппоследните 25-30 години.Само се притесних от финалаsadНищо лично)Дано да греша, и в тези нови политици да има доблест.Бог да е с нас.
Не заслужаваме тази мизерия и нищета.
Поздрави от извън България
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2017-01-22 16:56:49 преди: 1 година / 5 гласа / 19 точки / 0 коментара / 14381 прегледа
Още от преди изборите се изговори много за първата дама на петия български президент Румен Радев. Когато дойде балотажа обаче, тогава тя стана една от най-важните жени в страната, една от най-обсъжданите. Разбира се, често обект на обсъждания бяха колко дълга и е полата, как си боядисва косата, дали е вярна съпруга и така нататък. Много хора се чудиха каква власт ще и донесе постът на Румен Радев ... още
На: 2017-03-11 12:10:26 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 1 коментара / 12982 прегледа
Вчера се появи информация, че Румен Радев е подкрепил CETA в няколко медии, едва ли не, че той е предател спрямо българския народ, БСП и кой ли още не. Дори Бойко Борисов използва новината, за да си направи ПиАр на предизборна среща. В последствие Румен Радев опроверга новината от Брюксел! Той няма да подкрепи това споразумение и ще го даде на Конституционния съд! Освен това, то вече не се разгле ... още
На: 2018-03-26 17:52:01 преди: 1 месец / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 1072 прегледа
Всички знаем, че днес се отбелязва Дена на Тракия и 105 години от Одринската епопея. Една великолепна победа на фронта, която в последствие бива предадена от политиците. Румен Радев като един истински държавник и президент е на място до хората, почитайки този важен ден. Той използва повода, за да даде урок на сегашните политици, които са тръгнали по стъпките на предците си и са предали хората.  ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X