Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Гласът на народа

Жестоката истина за фалита на един строй!

Смятам сегашният строй за изчерпан, не само в България, а и в света! Смятам, че е невъзможна поправка на системата отвътре, защото ако станеш заплаха за системата, тя мигом ще напише нови правила и няма да ти позволи да я промениш, а ако станеш достатъчно силен, в нея са всички инструменти, чрез които да те премахне, написа на стената си във Фейсбук Мариана Христова, а ние само публикуваме целия пост без никаква редакция.

Смятам, че хората от нашето поколение сме достатъчно умни, за да помислим за изцяло нов начин за възстановяване на баланса и че нивото ни на развитие ще определи дали е възможно промяната да стане мирно или с кръв.

Смятам, че всеки опит да се налива гориво на старото с решения - ей сега ще дойдем едни нови и хубави и ще оправим нещата, е само забавяне на оздравителния процес и възпрепятстване на мисленето на хората в посока нещо ново, създавайки им фалшиви илюзии, че този път нещо може пък да се промени.

Не, не може и не може не заради личности и начин на работа, а заради самата форма, която е изчерпала всичките си възможности и е ударила дъното, че и копае в него от толкова години.

Хубавото е, че центробежната сила изхвърля всички мислещи хора от системата и накрая няма и кой да работи в нея за да поддържа санитарния и минимум, за да е жива.

До сега светът е еволюирал непрекъснато, а формите на държавно устройство са се променяли, макар и по-бавно и няма никаква драма в това сега да имаме нещо ново, драмата е ако продължаваме да не мислим в посока на новото и търсим решение с доказано остарели и неработещи инструменти.

Дайте си сметка с каква динамика светът се е развивал последните стотина години и си дайте сметка, че държавното и обществено устройство отдавна не отговаря на обективно съществуващите условия.

Последните философски теории за връзката между правото и живота са от времето на Хитлер. Не мислете първо за това какво да се забрани - мислете, какво от старото е годно и можем да запазим и какво е новото, което ние трябва да измислим, така че двете да са балансирани и работещи в система.

Иначе сме обречени, а все се надявам да не сме станали толкова тъпи и мързеливи, че да го допуснем./Източник: Фейсбук - Мариана Христова

loading...
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-09-15 18:48:08 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2156 прегледа
На 09.09.2016 година известната баварска актриса, певица и хумористка Лиза Фитц (Lisa Fitz) показа жестоката истина за САЩ, НАТО и Меркел по северо-източния телевизионен немски канал - SWR. Оригинал на клипа ТУК:    ... още
На: 2017-12-13 07:41:45 преди: 5 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 131 прегледа
Започва мегаделото за фалита на КТБ. Днес в Специализирания наказателен съд е насрочено първото заседание по него. За източването на близо 2,5 млрд. лева ще отговарят Цветан Василев и още 17 банкери и финансисти. Процесът срещу Василев ще се води задочно, тъй като от 2014 г. той се намира в Сърбия. Досега опитите за екстрадиция остават неуспешни, информира БНТ. Сред останалите обвинени за участи ... още
На: 2017-04-10 12:17:28 преди: 1 година / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 841 прегледа
Диктаторско звучи. нали? За жалост е жестоката истина. Тази инициатива е започната наскоро от една манипулативна медия, целяща тотално да завземе всичко и да диктува човешкото мнение. Това е борба не само за пазарен дял, но и тотална цензура на свободата на словото в България и то под диктата на една определена медия, като се опитва да накара изцяло манипулативно хората да не вярват в свободната ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X