Новини Общество Политика Криминални Любопитно Здраве Свят Геополитика Гласът на народа Зов за помощ Спорт Дискусии Клюки Лайфстайл Технологии Икономика Наука Култура Конспирации История Забавно Видео За жената Кухня Вицове Дом и Градина Туризъм Други
Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli.eu / Гласът на народа

Жестоката истина за фалита на един строй!

Смятам сегашният строй за изчерпан, не само в България, а и в света! Смятам, че е невъзможна поправка на системата отвътре, защото ако станеш заплаха за системата, тя мигом ще напише нови правила и няма да ти позволи да я промениш, а ако станеш достатъчно силен, в нея са всички инструменти, чрез които да те премахне, написа на стената си във Фейсбук Мариана Христова, а ние само публикуваме целия пост без никаква редакция.

Смятам, че хората от нашето поколение сме достатъчно умни, за да помислим за изцяло нов начин за възстановяване на баланса и че нивото ни на развитие ще определи дали е възможно промяната да стане мирно или с кръв.

Смятам, че всеки опит да се налива гориво на старото с решения - ей сега ще дойдем едни нови и хубави и ще оправим нещата, е само забавяне на оздравителния процес и възпрепятстване на мисленето на хората в посока нещо ново, създавайки им фалшиви илюзии, че този път нещо може пък да се промени.

Не, не може и не може не заради личности и начин на работа, а заради самата форма, която е изчерпала всичките си възможности и е ударила дъното, че и копае в него от толкова години.

Хубавото е, че центробежната сила изхвърля всички мислещи хора от системата и накрая няма и кой да работи в нея за да поддържа санитарния и минимум, за да е жива.

До сега светът е еволюирал непрекъснато, а формите на държавно устройство са се променяли, макар и по-бавно и няма никаква драма в това сега да имаме нещо ново, драмата е ако продължаваме да не мислим в посока на новото и търсим решение с доказано остарели и неработещи инструменти.

Дайте си сметка с каква динамика светът се е развивал последните стотина години и си дайте сметка, че държавното и обществено устройство отдавна не отговаря на обективно съществуващите условия.

Последните философски теории за връзката между правото и живота са от времето на Хитлер. Не мислете първо за това какво да се забрани - мислете, какво от старото е годно и можем да запазим и какво е новото, което ние трябва да измислим, така че двете да са балансирани и работещи в система.

Иначе сме обречени, а все се надявам да не сме станали толкова тъпи и мързеливи, че да го допуснем./Източник: Фейсбук - Мариана Христова

loading...
Рейтинг: 3 звезди | 1 гласа | 3 точки | 1 коментара | 3094 прегледа
Публикувано на: 2017-01-09 12:24:47
Във:
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни на: Жестоката истина за фалита на един строй!
На: 2016-09-15 18:48:08 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2152 прегледа
На 09.09.2016 година известната баварска актриса, певица и хумористка Лиза Фитц (Lisa Fitz) показа жестоката истина за САЩ, НАТО и Меркел по северо-източния телевизионен немски канал - SWR. Оригинал на клипа ТУК:    ... още
На: 2017-12-13 07:41:45 преди: 3 месеца / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 131 прегледа
Започва мегаделото за фалита на КТБ. Днес в Специализирания наказателен съд е насрочено първото заседание по него. За източването на близо 2,5 млрд. лева ще отговарят Цветан Василев и още 17 банкери и финансисти. Процесът срещу Василев ще се води задочно, тъй като от 2014 г. той се намира в Сърбия. Досега опитите за екстрадиция остават неуспешни, информира БНТ. Сред останалите обвинени за участи ... още
На: 2017-04-10 12:17:28 преди: 11 месеца / 2 гласа / 8 точки / 0 коментара / 840 прегледа
Диктаторско звучи. нали? За жалост е жестоката истина. Тази инициатива е започната наскоро от една манипулативна медия, целяща тотално да завземе всичко и да диктува човешкото мнение. Това е борба не само за пазарен дял, но и тотална цензура на свободата на словото в България и то под диктата на една определена медия, като се опитва да накара изцяло манипулативно хората да не вярват в свободната ... още
Хостинг от Super Hosting
^ За SpoDeli.eu
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X