Избор на редактора:
Народна медия SpoDeli / Спорт

Значението на физическата активност

Доказателствата, продължават да нарастват и все по-убедителни от преди! Хората от която и да било възраст, които обикновено са неактивни могат да развият и подобрят здравето и благосъстояние си, като започнат интензивно спортуване.

Редовната физическа активност значително намалява риска от смърт от коронарна болест на сърцето, водеща причина за смърт, и намалява вероятността за инсулт, рак на дебелото черво, диабет и хипертония. Спорта помага за регулиране на теглото, играе роля за здравите кости, мускули и стави, намалява отпадналостта сред по-възрастните хора, помага за облекчаване на болката от артрит, намалява признаците на тревожност и депресия, включително спорта е свързана с по-малко хоспитализации, посещения на лекар и лекарства. Освен това, упражненията не трябва да са напрегнати, за да има полза и резултат, хората от всички възрасти могат да извършват редовна физическа активност с умерена интензивност, като тридесет минути бързо ходене пет или дори повече пъти по 7 дни.

Спортуването е един от най-добрият начини с които да запълним малко поне от свободното си време. Всички видове спорт имат своите плюсове. Спортът е това нещо, което прави нашия живот активен и си струва, тъй като го правим за собственото ни здраве. Всеки знае поговорката, в която се казва, че животът е движение, докато се движим ние сме живи.
Като важна част от нашия живот, спорт изисква някои разходи, разбира се. Това ще бъдат най-приятнопохарчените разходи. Но ако не можем да си позволим тренировки, тогава се препоръчва ходенето пеша. На мястото на претъпканият градски транспорт или натоварен н трафик, би било по-добре, за спести нерви и да приемем, ходенето пеша до работното място като удоволствие и спорт.

Спортуването означава подобряване на здравето и качественият начин на живот. Ние сме тези, които трябва да се грижим да бъдем здрави, изпълненеи с живот. Една разходка до парка ще бъде много приятна, а и ползотворна, може да опитате да стигнете до определеното място с бързо ходене, ще видите, че след това ще се почувствате по съвсем друг начин.

loading...
Рейтинг: 4 звезди | 2 гласа | 8 точки | 1 ком. | 1363 прочита
Линк:
Име:
Коментар: (пишете на кирилица)
Enter secure code:
Подобни:
На: 2016-05-21 16:59:03 преди: 2 години / 4 гласа / 9 точки / 0 коментара / 41237 прегледа
Здраве: Някои изследвания на учените гласят, че до голяма степен зависи от късмета ни дали ще се разболеем от рак или не. Друга част от проучвания казват обаче, че нашите навици са от ключово значение. Елиминирайки някои от вредните такива, ние можем драстично да намалим шанса от заболяване от рак. Алкохолът трябва да се консумира само в умерени количествата, цигарите да се спрат, теглото да се вкара в н ... още
На: 2017-03-26 19:42:47 преди: 1 година / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 837 прегледа
Новини: Избирателната активност към 18 часа е 48.9%. Това съобщи БНТ, позовавайки се на данни от екзит пол на „Алфа рисърч”. Според данните на социологическата агенция „Галъп интернешънъл”, до урните към 17 часа са отишли 41.7%.    ... още
На: 2015-11-07 15:32:57 преди: 3 години / 1 гласа / 3 точки / 0 коментара / 2127 прегледа
Здраве: Студените дни приближават! Колкото и да ни се иска циганското лято да е вечно, това не е така. Със студените зимни дни идват и много вируси. Грипът чука на вратата и, ако не вземем мерки, пневмонията ни е в кърпа вързана. Тя от своя страна може да е много опасна! Какво да направим, за да се справим болестите успешно? На първо място, не си купувайте витамини под формата на хранителни добавки и раз ... още
Етикети:
За нас
Хостинг от Super Hosting
Правила
Spodeli.eu във Facebook
Spodeli.eu във Google +
Spodeli.eu във Twitter
^ За SpoDeli.eu
BgMdb Филми
Uni-Web.net
Womans'Book
Zabavni.info
NetSale
SpoDeli.eu
BG-Info
^ UNI WEB MEDIA GROUP
Народна медия сподели.еу
placeholder
© 2012 - 2018 SpoDeli.eu V 1.0
X